admin
admin Wooninspiratie 18 sep 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #16

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Het weekend is weer volop aangebroken en aangezien het toch niet zo heel warm is buiten, kan er best wat geklust worden. Deze week hebben we leuke Ikea hacks voor je verzameld voor de kinderkamer. Deze helpen je om al die spulletjes opgeruimd te houden en natuurlijk zijn er ook een paar hacks voor de kids zelf.

Ophang muur

Volwassenen hebben er last van, maar kinderen al helemaal. We hebben het over spullen of kledingstukken gewoon ergens neergooien wanneer je er klaar mee bent. Dit zorgt binnen de kortste keren een zooitje. Netjes wegleggen in een kast is misschien wat teveel gevraagd van kinderen, maar even ophangen aan de muur zou nog net moeten lukken. Met deze Ikea hack maak je een handige ophangmuur met LOSJÖN hangers, zodat alles tenminste van de vloer is.

Bed met klimmuur

Mogelijk vinden je kids al die hangertjes aan de muur erg verleidelijk uitzien om op te beklimmen. Om vallende kleintjes en gaten in de muur te voorkomen, bouw je met deze hack een spannend bed inclusief klimmuur. Hiervoor gebruik je het KURA bed en je zorgt er meteen ook voor dat er extra ruimte is om spullen op te bergen met de TROFAST serie.

Iglo

Soms hebben kinderen net als volwassenen ook even hun eigen “space” nodig en willen ze zich terugtrekken op hun eigen plekje. Zo’n plekje leer je creëren met deze volgende hack en het wordt zelfs een plek waar je kids behoorlijk enthousiast van zullen worden. Je leert namelijk hoe je van FNISS afvalemmers een iglo bouwt. Misschien dat je het soms zelf wel fijn vindt om je terug te trekken in de iglo.

Tekenen op de muur

Je hebt vast wel gemerkt dat muren een bijzondere aantrekkingskrachte hebben en kinderen lijken te smeken iets op ze te tekenen. Leuk voor de kids, maar minder leuk voor je huis. Met deze Ikea Hack van Ikeahackers zorgt je er met een schilderijenplank en een rol MALA tekenpapier voor dat een klein stukje van de muur inderdaad betekenbaar wordt. Hopelijk houden ze het dan wel binnen de lijntjes.

Mobiele speeltafel

Dan zijn we aangekomen bij de laatste hack. Rondslingerend speelgoed en andere spulletjes blijft één van de grote problemen en wie weet dat het probleem wat kleiner wordt met de volgende Ikea hack. Je leert namelijk met twee TROFAST elementen en wat hulp uit de PATRULL serie een mobiele speeltafel maken met genoeg lades om alles weer op te ruimen na het spelen. En als de tafel even in de weg staat, kun je hem gewoon opzij rollen.

Ikea bestaat inmiddels al behoorlijk wat jaren en dit jaar vieren ze zelfs hun 75e verjaardag. Om dit goed te vieren brengen ze klassieke meubelstukken weer terug van vroeger. En sommige daarvan blijken dusdanig geliefd, dat ze nu zelfs duizenden euro’s waard zijn.

Nog meer lezen over IKEA hacks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #16
Sluiten