admin
admin Wooninspiratie 11 sep 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #15

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

De herfst schijnt het seizoen te zijn om lekker te gaan klussen in en rondom het huis. Officieel zitten we nog in de zomer, maar het kan geen kwaad om alvast te bedenken wat voor kluswerk je over een paar weken wilt gaan doen. We hebben vijf leuke projectjes voor je verzameld voor in de woonkamer en met deze Ikea Hacks begin je het nieuwe jaar comfortabel met volop vermaak.

Verlichte bar

Als eerste hebben we een Ikea hack voor je gevonden, waarmee je makkelijk een modern uitziende bar aan je woonkamer kunt toevoegen om zo af en toe een biertje of een heerlijke cocktail aan te nuttigen. Ikeahackers laat je zien hoe je van een paar KALLAX kastjes je nieuwe favoriete plek in huis creëert.

U-Hoekbank

Als je met je vrienden aan het gamen bent, is het lekker om een grote bank in de woonkamer of je mancave te hebben staan. Hoewel jullie misschien wel close zijn, hoeven jullie niet per se dicht op elkaar te zitten op een ieniemini bank. Met deze handige hack zorg je er binnen een mum van tijd voor dat je FRIHETEN bank wordt uitvergroot tot een ruime u-hoekbank, die ook nog eens gebruikt kan worden als slaapbank. Zo kunnen jullie tot midden in de nacht doorgaan en kan iedereen gewoon blijven slapen.

Thuisbioscoop

Wie wil er nou geen privé bioscoop in huis om lekker te genieten van je favoriete films en series? Met deze hack van Ikeahackers leer je hoe je je projector in eerste instantie verstopt in het interieur om tevoorschijn te komen wanneer je bezoek weg is en je in alle rust wilt gaan Netflix bingen. Op zich heb je er ook niet eens zoveel voor nodig en moet je in ieder geval wat BESTÅ lades halen.

Salontafel

Uiteraard heb je in je nieuwe woonkamer ook een interessante salontafel nodig. Tanja van Hoogdalem laat je in haar blog zien hoe je je oude salontafel kunt vervangen door iets dat er een stuk spannender uitziet. Met een paar EKET kastjes maak je binnen een handomdraai een multifunctionele tafel, die je kamer meteen gezellig maakt.

Boekenkast

Als laatste wil je in je woonkamers soms natuurlijk ook heerlijk liggen met een boek en dan heb je natuurlijk ook een boekenkast nodig. De site The Makerista is voor je aan de slag gegaan en laat je stap voor stap zien hoe je een paar losse BILLY boekenkasten tot een chic geheel maakt inclusief laddertje om overal bij te kunnen.

Dit jaar bestaat Ikea 75 jaar en om dat te vieren brengen ze verschillende klassiekers weer terug. Als eerste mogen we genieten van de populair LÖVBACKEN tafel. Als je hem in huis haalt, zou je er misschien zelfs ook nog iets aan kunnen verdienen. Volgens experts zou het tafeltje duizenden euro’s waard kunnen worden.

Meer IKEA hacks artikelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #15
Sluiten