Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 27 aug 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #14

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Loungy leeshoekje

Veel mensen houden van lezen, maar komen er door de dagelijkse bezigheden nauwelijks aan toe. Als je ook iemand bent die een kast vol ongelezen boeken heeft voor later, is het tijd om daar nu iets aan te doen. Met deze hack van Jessica via Ikeahackers bouw je een speciaal leeshoekje met BILLY boekenkasten, waar je alles hebt om even tot rust te komen en je te verliezen in andere werelden. Het enige wat je daarna nog moet doen is je realiseren dat ook jij recht hebt om even pauze te nemen en te doen waar je happy van wordt.

Verborgen televisie

Sinds de komst van de televisie, blijft het apparaat mensen biologeren en is het doorgaans het aandachtspunt in de kamer. Maar soms is het ook gezond om er even klaar mee te zijn en met andere dingen bezig te gaan. Dat blijft echter lastig als je tv je smekend blijft aankijken. Met deze Ikea hack ben je je tv gelukkig te slim af en bouw een een systeem, waarmee je hem om de zoveel tijd ook weer even weg kunt draaien. Je leert meteen ook hoe je een scheidingsmuur bouwt met KALLAX kasten, zodat je een rustig hoekje kunt creëren om niet met je tv bezig te zijn.

Hack met tafellades

Een lade kun je gebruiken om van alles in op te bergen. Je kunt hem echter ook gebruiken als een extra tafel, die je na gebruik gewoon weer kunt verstoppen. Ikeahackers laat je zien hoe je in één klap meer handige tafels kunt creëren om even iets op te kunnen leggen. Hiervoor ga je aan de slag met Ikea’s NORDLI collectie.

Persoonlijke poef

Een poef is een handige toevoeging aan je bank en kun je voor van alles gebruiken. Hij kan dienen als extra zitplek, als tafeltje of je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om je voeten eindelijk eens op te laten rusten. Vaak kan het echter lastig zijn om iets te vinden dat precies bij je bank of de rest van je inrichting past. Met deze hack van Kristimurphy zorg je er gewoon voor je Ikea poef precies de bekleding heeft die je wilt. Hiervoor ga je wel aan de slag met een naaimachine, maar misschien dat je moeder je ermee kan helpen. Dus op naar de lapjesmarkt om je nieuwe bekleding uit te zoeken.

Bed en speelhuisje in één

Voor je kids hebben we al laatste nog een leuke hack voor het KURA bed. Deze is sowieso al handig en kun je ondersteboven neerzetten als de kinderen wat ouder worden, zodat het van een halfhoogslaper omgetoverd wordt tot een hemelbed. Je kunt ook kijken naar deze Ikea hack en er een leuk speelhuisje/bed van maken. We moeten zeggen dat het er meteen ook een stuk chiquer uitziet.

Behalve dat je Ikea meubels kunt “hacken”, heeft het bedrijf zelf ook al een collectie met banken waar je sowieso al allerlei verschillende dingen mee kunt doen. Deze modulaire banken zijn bijvoorbeeld perfect voor als je om de zoveel tijd weer eens wat anders wilt.

Nog meer IKEA hacks voor in jouw interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #14
Sluiten