Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 3 jun 2020

Vieze geurtjes in huis? 6 makkelijke manieren om er vanaf te komen

Last van muffe vieze geurtjes in huis? Of heb je gisteravond uitgebreid gekookt en hangt er daardoor een vieze geur in huis? Heel vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om er vanaf te komen. Wij delen er een aantal met je.

Je interieur kan nog zo mooi zijn, als je huis stinkt dan is het gewoon niet fijn om erin te wonen. Het liefst willen we dat het altijd lekker ruikt in huis, maar helaas hebben we allemaal wel eens last van een vies geurtje.

> Lees ook: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Makkelijke manieren om af te komen van een vieze geur in huis

1. Citroen

Citroen heeft een aanwezige geur die andere vieze geurtjes makkelijk verdrijft en lekker lang blijft hangen. Maak de oppervlakten in je huis schoon met middeltjes die naar citroen ruiken. Of koop een leuk citroenboompje voor in de keuken.

Last van nare geurtjes in de koelkast? Leg een citroen zonder vruchtvlees en met een beetje zout in de koelkast om die onaangename geuren te absorberen.

2. Azijn

Schoonmaken met azijn is effectief en het heeft een geur die lang blijft hangen. Azijn is een perfecte neutralisator van de lucht in je huis. Top als je een geurig visje hebt gekookt en graag van die geur af wil.

3. Essentiële oliën

Niet alleen ruiken essentiële oliën lekker; ze hebben ook nog eens een gezonde werking op jou als persoon. Veel essentiële oliën hebben een subtiele lekkere geur die voor ambiance en gezelligheid in jouw interieur zorgt.

4. Kattenbakvulling

Vervelende geurtjes kunnen worden geneutraliseerd met kattenbakvulling. Die korrels absorberen namelijk vocht én de vieze geur in huis. Bovendien kun je het echt overal voor gebruiken. Pak een bakje kattenbakvulling en plaats het in een muf kastje, bij je stinkende schoenen of in de koelkast. Je merkt al na een uur een groot verschil.

5. Koffiebonen en kaarsen

Dol op koffie? Dan is deze truc iets voor jou! Vul een pot of schaal met koffiebonen. Zet een kaarsje in het midden en steek hem aan. De warmte van de kaars zorgt ervoor dat de bonen hun aroma door het huis verspreiden. Ideaal om de vieze geur in huis weg te halen.

6. Stofzuigen met een geurtje

Stofzuigen doen we redelijk vaak en helaas kunnen er ook uit de stofzuiger muffe stoffige geurtjes komen. Dat kun je voorkomen door te stofzuigen met een lekker geurtje. Druppel een beetje essentiële olie op de stofzak of koop stofzuiger geurverfrissers die je heel handig in je stofzuiger kan plaatsen.

Meer schoonmaaktips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vieze geurtjes in huis? 6 makkelijke manieren om er vanaf te komen
Sluiten