In Vietnam leeft een familie van drie generaties onder één dak

In Vietnam gaan huizen lang mee. Je kunt wel stellen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte die beschikbaar is. Dat bewijst ook dit huis. Maar liefst drie generaties uit één familie wonen hier onder hetzelfde dak. De welbekende designstudio 23o5 studio, die ook dit geweldige huis ontworpen, heeft de woning omgebouwd tot een wel heel bijzonder stulpje. Het huis straalt rust uit dankzij het gebruik van donker eikenhout en de prachtige lichtinval doet ook veel goeds. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat de wand nog steeds de stenen bevat die de grootvader 50 jaar hiervoor al gebruikte.

Dat drie generaties samen wonen en leven, komt in Vietnam vaker voor dan in Westerse landen. Het hoort bij de cultuur dat soms meerdere generaties onder één dak wonen.

Het huis is lang en smal. Dit vraagt dan ook om meubels, die de lengte complimenteren. Heb jij ook een smal huis? Let er dan op dat je niet teveel meubels op één plek plaatst, zoals in de woonkamer banken, een fauteuil, salontafel én een vloerkleed. Hierdoor slok je de ruimte op waardoor de kamer gelijk een stuk kleiner en drukker lijkt. Kies in plaats daarvan alleen voor de hoognodige meubels.

In het gehele huis is gekozen voor donkerhouten meubels. Aangezien er geen meubels van andere materialen zijn, lopen alle kamers mooi in elkaar over.

Houten meubels hebben zo zijn voor- en nadelen. Ze zorgen voor een ruimtelijk en rustig effect, maar vergen nogal wat onderhoud. Met deze tips wordt het onderhouden van jouw houten meubels echter een eitje!

De stoere, stalen trap vormt een mooi contrast tegenover de lichte wanden en houten meubels. Het geeft de botanische sfeer in het huis een industriële touch.

Naast deze stoere trap, heeft het plafond hier ook een andere uitstraling. Waar in de eetkamer de dakpannen licht zichtbaar is door de open constructie van donkere balken, bestaat in de woonkamer en het trappenhuis het plafond uit robuuste stenen platen.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
In Vietnam leeft een familie van drie generaties onder één dak
Sluiten