Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 29 okt 2019

He bah: deze 5 dingen in huis zijn viezer dan je waarschijnlijk denkt

Vaak vergeten we deze 5 voorwerpen schoon te maken, wat ze een grote bron van viezigheid, schimmels en bacteriën maakt. Ieuw! Tijd om deze vijf dingen toch maar op te nemen in onze schoonmaakroutine.

Dat we het toilet regelmatig moeten schoonmaken en hoe vaak we onze handdoeken kunnen gebruiken voor we ze moeten wassen, dat hebben we inmiddels geleerd. Maar wat we nog niet wisten, is dat deze dingen in huis zó vies konden worden.

1. De kussens op de bank

Je moet niet alleen de hoezen van de kussentjes regelmatig (zo’n een á twee keer per maand) wassen, ook de vulling van de kussens kan onverwacht toch behoorlijk vies zijn in huis. Check even goed of de hoezen en vullingen in de wasmachine kunnen. Anders kan je er altijd voor kiezen om ze met de hand te wassen.

> Oh, en als je nu toch bezig bent: Zo vaak zou je dat lekkere kleedje op de bank moeten wassen.

2. Meubels gemaakt van stof

Je zou je stoffen meubels iedere dag even moeten stofzuigen om kruimels en stof weg te halen en vlekken moet je meteen weg zien te krijgen. Vetvlekken verwijderen uit je bank? Wij pakken dat zó aan. Eens in de twee jaar je stoffen meubels professioneel laten schoonmaken kan ook geen kwaad.

3. Onder de kussens van de bank

Tijd voor het volgende plekje in huis dat stiekem erg vies is. Hoe lang is het geleden dat je de kussens van de bank zelf hebt opgetild of eens tussen de gleuf bij de leuning hebt gevoeld?

We durven te wedden dat je vast iets tegenkomt in de categorie van pennen, haarspeldjes, muntgeld of sieraden. Nu je die er tussen uit hebt gehaald, kun je meteen de kruimels ook even wegzuigen.

> Lees ook: Verslaafd aan schoonmaken: Esther is een eersteklas schoonmaakfanaat

4. De afstandsbediening

Er gaan al snel kruimels in de hoekjes van de knoppen zitten en bacteriën uit het hele huis vinden zich een weg naar de afstandsbediening. Daarom zou je ‘m eens in de maand moeten desinfecteren. Hup, die batterijen eruit en ieder knopje en plekje op de afstandsbediening even poetsen.

5. Gamecontrollers

De gamecontroller gaat van hand tot hand en wordt vaak vergeten in de schoonmaakroutine. Wederom: batterijen eruit en even schoonmaken met een (niet nat) licht vochtig doekje.

Zijn er plekken rondom de knoppen waar je niet bij kan? Gebruik een (oude) tandenborstel of een wattenstaafje met desinfecterend schoonmaakmiddel. Even droogmaken en je kunt fris weer verder gamen!

Nog meer schoonmaken in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
He bah: deze 5 dingen in huis zijn viezer dan je waarschijnlijk denkt
Sluiten