Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 dec 2019

4 tips om rekening mee te houden met het inrichten van een vierkante woonkamer

Woonkamers komen in allerlei soorten vormen en maten. En of je nou een vierkante, L-vormige woonkamer of een rechthoekige woonkamer hebt, elke vorm heeft zo zijn voor- en nadelen. Staat een vierkante woonkamer inrichten op jouw to do lijstje? Houd dan rekening met de onderstaande 4 punten.

Vierkante woonkamer inrichten? 4 dingen om rekening mee te houden

1. Creëer hoekjes

Één grote woonkamer kan overweldigend overkomen wanneer je niet werkt met verschillende hoekjes. Door te werken met verschillende hoeken zorg je voor rust in je interieur. Denk aan een eethoek, een zithoek en een hoek om tv te kijken.

2. Zorg altijd voor een plek waar je gesprekken kunt hebben

Onderschat de kracht van een goede zithoek niet. De beste gesprekken met vrienden krijg je vaak niet aan de eettafel of met je neus voor de tv, maar in een gezellige zithoek. Deze hoek moet vooral comfortabel zijn en sfeer hebben. Werk met string lights en dimbare lampen voor extra gezelligheid.

3. Houd balans

Een vierkante kamer voelt al snel uit balans als je de ene kant van de kamer helemaal volzet met accessoires, en de andere kant een stuk leger houdt. Houd er bij het inrichten van de vierkante woonkamer dan ook rekening met de balans van de kamer.

Dat betekent overigens niet dat de kamer volledig symmetrisch moet zijn. Bij symmetrie zien we aan beide kanten van de kamer precies hetzelfde. Balans kan je realiseren door complementerende kleuren en de plaatsing van meubels, maar ook het werken met verschillende hoogtes en zelfs de luchtigheid van de meubels.

4. Zorg voor een focuspunt

Bij het inrichten van een grote vierkante woonkamer is het ook een aanrader om met een focuspunt te werken. Een focuspunt is een bepaald item waar je de aandacht naartoe trekt. Het moet de eyecatcher van jouw interieur zijn. Wat voor item dat precies is, dat kan je zelf bepalen. Denk aan een opvallende lamp, stoel of misschien wel een grote kamerplant.

Met zo’n focuspunt zorg je ervoor dat je rustig de ruimte binnen kunt komen. Je ogen worden meteen getrokken naar het focuspunt, en hoeven daarna pas ‘aan de slag’ om de rest van het interieur te ontdekken.

Hulp nodig met het inrichten van andere ruimtes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips om rekening mee te houden met het inrichten van een vierkante woonkamer
Sluiten