Vier looks voor een slaapkamer in de trends van dit najaar

Onlangs zetten we de najaarstrends van 2016 op een rijtje en nu laten we elke week zien hoe je deze trends kunt vertalen naar jouw interieur. Vorige week hadden we vier looks voor in de woonkamer en deze keer is de slaapkamer aan de beurt.

Check de looks hieronder en maak je slaapkamer klaar voor het najaar. Ja, dat rijmt.

Bron: Decordots

Look 1: combineer met natuurlijke materialen

Wij houden van natuurlijke materialen en die zullen we dit najaar dan ook veel zien in het interieur. Het mag allemaal lekker over the top dit seizoen, dus ga je voor een wollen plaid, kies dan een grof gebreid exemplaar zoals hierboven. Op Etsy kun je genoeg van zulke plaids vinden en ook bij Sanne thuis spotten we een mooi exemplaar. Combineer wol met leer door bijvoorbeeld een lederen hoofdbord achter het bed te plaatsen. Je kunt ook kussens vastmaken met leren riemen en als hoofdbord aan de muur achter je bed hangen.

Bron: Cup of Jo

Look 2: Ga voor koele tinten met een warm detail

Begin dit jaar kondigde Pantone aan dat blauw één van dé kleuren van 2016 werd. Over het algemeen zorgen blauwtinten voor rust en deze koele kleuren zijn dus heel geschikt voor de slaapkamer. Verf bijvoorbeeld een muur blauw en ga voor een dekbedset in grijs linnen. Linnen ja, want we werken graag met natuurlijke materialen, vooral dit najaar. Let wel op dat je in elk geval één warm detail toevoegt voor contrast en een beetje warmte in de slaapkamer. Zet bijvoorbeeld voor een houten nachtkastje of rotan stoel naast je bed.
Maar zeker in het najaar wordt deze kalme en frisse kleur veel gebruikt. Voor meer inspiratie kun je ook deze colorboost bekijken met blauw kleuren of deze colorboost met blauw en rotan.

Look 3: Combineer blauw met roestkleuren en een patroon

Voor iedereen die van kleur houdt en de koele tinten van look 2 net iets té koel vindt, is deze look misschien beter. Voor een warmere look combineer je blauw met natuurlijke tinten en roestkleuren, zoals bruin, oranje en geel. Colorblocking is een goede manier om verschillende kleuren in de slaapkamer te combineren. Verf daarom één muur in de slaapkamer blauw, ga voor een hoofdbord in een roestkleur, voeg een kussen toe met een andere warme tint om het contrast tussen de koele en warme tinten te versterken en maak de look af met een sprei of laken mét patroon.

Bekijk deze budgetfinds voor donkerblauwe accessoires en check dit overzicht voor een nieuwe lakenset onder de 70 euro.

Look 4: Patronen en structuren afwisselen

Een interieur maak je interessant door verschillende patronen en structuren af te wisselen. Een leuk voorbeeld hiervan is het vloerkleed hierboven. Het kleed brengt een bohemian sfeer in de slaapkamer en doordat het net even anders is dan de sprei, maar de kleuren wel overeenkomen, is het geheel toch rustig. Ook zie je naast prints de roestkleuren terug in de patronen en vele natuurlijke materialen. Een rieten mand zou een leuke toevoeging zijn aan deze kamer.

Deze budget vloerkleden hebben een bohemian look en wil je het qua kleur toch liever wat rustiger houden? Dan kun je gaan voor deze vloerkleden met zwart-wit print voor een fijn prijsje.