Renée Leeuw
Renée Leeuw Finds 6 okt 2016

Vier kamerplanten die je beter in huis kunt halen dan een cactus

Sinds de cactus twee jaar geleden een comeback maakte, is de plant niet meer weg te denken uit het interieur. Elke winkel, hipster tent of woonkamer heeft wel één of meerdere cactussen en hoewel wij echt wel fan zijn van allerlei kamerplanten, zijn we ook wel een beetje klaar met de cactus trend. Kijk, we snappen heel goed dat je kiest voor een makkelijk te verzorgen plant, maar de cactus is niet je enige optie.

Wij stellen daarom vier alternatieven voor de cactus voor. Deze kamerplanten hebben weinig verzorging nodig en groeien niet als kool, dus je hoeft ze ook niet zo snel te verpotten.

Bron: Bakker

1. Graslelie

De graslelie (Latijn: Chlorophytum) zuivert de lucht! Het liefst krijgt de graslelie twee keer per week een slokje water, maar als je het een keer vergeet, is er niks aan de hand. Je kunt deze plant zowel in de zon als in de schaduw zetten. Het maakt ‘m niks uit. Easy!

Bron: Wildernis

2. Sansevieria

De Sansevieria krijg je niet zo snel dood. De plant kan namelijk prima tegen droogte. Je kunt ‘m dus prima naast de verwarming zetten en je moet er zelfs voor zorgen dat de aarde uitdroogt. Hier geldt: liever te weinig water dan teveel. Pluspunt: ook deze plant is gezond en onze plantenkenner Mila van Wildernis vertelt je hier waarom je deze plant in huis moet halen.

Bron: Tuinflora

3. Aloë Vera

De Aloë Vera plant verzorgt zichzelf eigenlijk al heel goed. Daarnaast heeft deze plant genezende krachten, vanwege de aminozuren, enzymen, vitaminen en minerale zouten. Zo kun je bijvoorbeeld brandwonden verkoelen met het sap van de plant en helpt het ook bij een geïrriteerde huid. Deze plant staat wél het liefst in de zon. Verder kun je de Aloë Vera plant het beste een bodem van graniet split, grof zand of perliet geven. Zet de pot op een schotel en geef de plant van onderaf water.

4. Pannenkoekplant

Één van onze favoriete alternatieven voor de cactus is misschien wel de pannenkoekplant. De naam is uiteraard een verwijzing naar de ronde bladeren van het plantje. Je hoeft ‘m maar één keer per week wat water te geven. De grond mag niet uitdrogen, maar hij wil ook geen natte voeten. Verder staat de pannenkoekplant graag in het licht, maar niet direct in de zon.

MEER LEZEN
Heb jij een heel donker huis? Deze kamerplanten zijn geschikt voor donkere ruimtes.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Vier kamerplanten die je beter in huis kunt halen dan een cactus
Sluiten