Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 28 augustus 2015

Vier huizen vormen samen een moderne villa

Huh? We begrijpen dat de kop van dit artikel wat vreemd klinkt. Deze bijzondere moderne villa is ontworpen door PROD Architects. Dit Portugese architectenbureau ontwierp in eerste instantie vier verschillende huizen en verbond de losse huizen met een glazen overkapping.

De villa kreeg de toepasselijke naam ‘House of 4 Houses’. Scroll snel verder voor de foto’s!

De vier vertrekken zijn onderverdeeld in thema’s: koken en eten, de woonkamer, het gastenverblijf en de masterbedroom.

>> De sleutel tot compact en toch ruimtelijk wonen is indeling

Het idee van deze indeling kwam van de opdrachtgever: deze wilde een modern huis waarbij alle kamers zijn verbonden met de natuur. Het resultaat is een villa met vier verschillende ‘losse huizen’, die zijn samengevoegd door een glazen hal. Wanneer je van het ene vertrek naar het andere loopt, geeft dat het gevoel van een wandeling middenin de natuur.

Niet alleen door de indeling, maar ook door de gebruikte materialen krijgt de villa een eigentijdse uitstraling. Graniet, vergrijsde grenen planken aan de muur en het zinken dak maken het huis tot een modern optrekje!

Wij houden wel van zulke bijzondere ontwerpen! Toch is dit niet de eerste keer dat een architect meerdere losse compartimenten verbindt met elkaar. Bekijk ook eens dit huis in Noorwegen, waarbij verschillende optrekken zijn gekoppeld aan één hoofdgebouw.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Vier huizen vormen samen een moderne villa
Sluiten