Renée Leeuw
Renée Leeuw Video 31 mei 2016

Video: zo krijg je een houten vloer met marmer effect

Heb je weleens geprobeerd om met een paar druppeltjes nagellak in een kommetje water het marmer effect te creëren? Grote kans dat het uitliep op een fail. Hoewel het zo makkelijk lijkt in al die DIY video’s op Youtube is het in realiteit echt best lastig en slaagde zelfs de Roomed redactie er niet in om deze techniek onder de knie te krijgen. Wij gingen daarom op zoek naar alternatieve methodes om het marmer effect te creëren en dat resulteerde in deze DIY. Iemand die er wél in slaagde om de marmertechniek toe te passen, is de Deense Pernille Snedker Hansen. Zij weet zelfs houten vloeren een marmer look te geven en dat ziet er behoorlijk gaaf uit.

De werkwijze van Pernille is een mix van een Westerse techniek en suminagashi, een oude Japanse techniek. Door druppeltjes inktverf één voor één in een grote bak water te druppelen, creëert zij rondjes in het water. Vervolgens doopt ze het stuk hout in het water, spoelt ze het eventjes af en dan laat ze het drogen zodat het gewenste marmer effect zichtbaar en droog is. Onderstaande video laat zien hoe Pernille te werk gaat.

Voordat Pernille het hout in het water doopt, oefent ze eerst met papier. Ze creëert allereerst een patroon met inktverf, checkt op het papier of dit patroon is wat ze voor ogen heeft en daarna pas doopt ze de houten planken in het water. Wij vinden het marmer effect op het papier ook al onwijs gaaf en gelukkig verkoopt Pernille die papieren dan ook in haar webshop.

Ben je benieuwd of jij er zelf in slaagt om zo’n marmer effect te maken? Hier vind je nog een artikel met uitleg. Wij zijn benieuwd of het jou wél lukt!

www.snedkerstudio.dk

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Video: zo krijg je een houten vloer met marmer effect
Sluiten