Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 7 dec 2015

Video: je fiets ophangen aan het plafond met slechts een paar onderdelen

Als je in Amsterdam woont, is je fiets ongetwijfeld meerdere malen gestolen. Zelfs toen je eindelijk investeerde in een echt goed slot – met een prijs, die nog hoger ligt dan de waarde van je fiets – wisten de dieven je stalen ros los te maken. Tja, het zit je niet mee. Dan toch maar die fiets meenemen naar huis, tot in de woonkamer. Maar dan komen we bij het tweede probleem van wonen in Amsterdam: de gemiddelde woning in de stad is nou niet echt groot.

Dus wat doe je dan? Je kunt dan bijvoorbeeld investeren in een multifunctioneel meubel, dat tevens dient als fietsenstalling. Maar je kunt ook op slimme manier je fiets ophangen zodat deze in elk geval niet in de weg staat. Youtuber met de naam Tiago Cordeiro Almeida laat dit in onderstaande video zien: zó kun je je fiets ophangen aan het plafond!

Zoals je ziet heb je maar weinig nodig om de fiets op te hangen. Behalve een stevig plafond heb je twee grote haken nodig om je wielen in te hangen. Verder heb je een stevig touw nodig, een katrol en een haak voor in het plafond.

Andere manieren op je fiets op te hangen

Ben je bang dat jouw plafond niet stevig genoeg is om een fiets aan op te hangen? Je kunt hem ook aan de muur bevestigen, zoals we in deze IKEA hack laten zien. Meer inspiratie om je fiets als designobject in huis te stallen en hangen vind je hier.

www.youtube.com

Reageer op artikel:
Video: je fiets ophangen aan het plafond met slechts een paar onderdelen
Sluiten