Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 23 sep 2018

Video 3D-printen: in de toekomst kan ook jij je eigen huis printen

Door de komst van het internet printen we een stuk minder dan vroeger. Want tja, een formulier kunnen we tegenwoordig gewoon mailen en digitaal ondertekenen. Toch is printen alles behalve ouderwets. Tegenwoordig worden er namelijk hele huizen geprint. Niet met een gewone, maar met een 3D-printer. Wij namen een kijkje bij DUS en Aectual, twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in duurzame designs en 3D-printen.

Tafels, stoelen, een trap en zelfs een huis kan door middel van 3D-print technologie geprint worden. Het klinkt misschien als verre toekomstmuziek, maar niets is minder waar. Op dit moment print het bedrijf Aectual prachtige designs voor grote bedrijven als Schiphol, maar binnen nu een 5 jaar is de kans groot dat ook jij originele 3D-desgins in huis hebt staan.

Een kijkje in de wereld van 3D-printen

Al eerder interviewden wij Hedwig Heinsman, co-founder en architect van DUS en Aectual. Bij DUS en Aectual maken ze gebruik van bijzonder kunststoffen, namelijk bio-plastic en plastic afval. Zoals de namen eigenlijk al weggeven zijn dat materialen gemaakt van afval. Een duurzame oplossing die helpt om het afval probleem te bestrijden. Op dit moment wordt 3D-printen voornamelijk gebruikt voor luxere producten, maar in de toekomst zal meer mogelijk zijn.

Je kent het werk van DUS en Aectual misschien wel van het bekende 3D Print Canal House in Amsterdam. Zeker het bezoeken waard als je houdt van design en in de buurt van Amsterdam bent. Het mag misschien nog wel een paar jaar duren voordat we allemaal 3D-designs in huis hebben, maar in de tussentijd fantaseren wij er maar al te graag op los.

Meer lezen over 3D-printen in de architectuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video 3D-printen: in de toekomst kan ook jij je eigen huis printen
Sluiten