Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 21 augustus 2016

Victoriaans huis in Londen krijgt een moderne glazen aanbouw

Als je houdt van de Victoriaanse bouwstijl, is Londen the place to be. De woningen met ijzeren elementen, veel versieringen en luifels zijn vooral in de buitenwijken van de Engelse stad te vinden. Victoriaanse architectuur is prachtig, maar er is (veelal) wel één nadeel aan deze bouwstijl. Het is allemaal vrij donker. En wat doe je als je de oppervlakte van je huis wilt vergroten en tegelijkertijd ook meer daglicht wilt creëren? Dan bouw je een moderne glazen aanbouw!

Dat is in elk geval wat dit gezin in West-Londen besloot te doen. Zij schakelden de architecten van Studio Octopi in en het resultaat is écht te gek!

Door de glazen aanbouw krijgt het oude huis een totaal nieuwe uitstraling. De grond voor het terras is weggegraven, zodat er plek vrij kwam voor een groot souterrain, dat ook uit glas bestaat. Tussen de wanden en de tuin zit genoeg ruimte zodat het daglicht ook het souterrain bereikt.

Het is niet de eerste keer dat een Victoriaans huis wordt verrijkt met een mooie aanbouw. Ook de bewoners van dit huis kozen voor een moderne aanbouw.

In het souterrain is een prachtige badkamer gebouwd. De badkamer krijgt een chique look door het gebruik van veel marmer. Is jouw badkamer ook toe aan een make-over? Check dan even deze inspiratieboost met de mooiste marmeren badkamers.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Victoriaans huis in Londen krijgt een moderne glazen aanbouw
Sluiten