Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 30 mei 2019

Vetvlekken verwijderen uit je bank? Wij pakken dat zó aan

Als je net zo onhandig bent als ik, dan is een vlek op de bank zo gemaakt. Ja, óók als je heel voorzichtig bent. Op de een of andere magische manier verschijnen vlekken op de meest ongewilde plekken, dus ook op die gloednieuwe bank en velvet stoel. Als we het hebben over vetvlekken verwijderen, ben ik inmiddels een zelfbenoemd professional.

En daarom deel ik maar al te graag mijn tips met jullie. Met deze stappen kan je gemakkelijk vetvlekken verwijderen van je stoffen bank, maar óók uit een velvet stoel of bank. Wat uiteraard ook een stof is, maar wel een specifieke manier van schoonmaken nodig heeft.

Vetvlekken verwijderen van de bank

De beste manier om vetvlekken uit een (stoffen) bank te krijgen, is met een beetje afwasmiddel. Smeer een klodder afwasmiddel over de vlek, en laat dit even intrekken. Daarna pak je een schone microvezel doek, en wrijf je alle afwasmiddel voorzichtig weg. Deppen is eigenlijk nóg beter.

Pak daarna een nieuwe microvezel doek, en maak deze vochtig met handwarm water. Knijp je doek goed uit, en dep de vetvlek voorzichtig uit het bankstel.

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Zo krijg je vetvlekken uit een velvet bank

Heb je ook nog een velvet bank of stoel waar wel eens vieze vetvlekken in komen? Dan is shampoo dé oplossing. De zachte haartjes van de stoel kunnen prima schoongemaakt worden met een simpele shampoo. Gebruik het liefste wel een neutrale shampoo. Laat die zilvershampoo die naar bloemetjes ruikt dus maar even in de kast liggen, en ga voor een witte shampoo zonder een al te gekke geur.

Je brengt de shampoo onverdund aan op de vlek. Met een keukenpapiertje wrijf je de shampoo in de vlek, zodat de shampoo zijn werk kan doen. Je verwijdert de shampoo weer met een vochtige microvezel doek. Even goed deppen en droog maken, en je velvet bank is weer als vanouds.

Meer handige tips voor het schoonmaken van je interieur

Vetvlekken uit bank
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vetvlekken verwijderen uit je bank? Wij pakken dat zó aan
Sluiten