Goed om te weten: zó kan je het beste vetplanten water geven

Vetplanten vallen in de categorie makkelijke kamerplanten, maar je moet wél weten hoe je ze het beste water kunt geven. Voordat je het weet beginnen de bladeren van jouw makkelijke kamerplant namelijk te rotten – en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Veel kamerplanten geven we op de makkelijke manier water: een gieter vullen met een flinke plons water, en de plant van bovenaf water geven. Bij vetplanten is dat jammer genoeg niet de allerbeste manier, omdat de bladeren van vetplanten gevoelig zijn voor rot. Blijft een druppel water te lang op de bladeren liggen, dan is de kans groot dat die bladeren in snot veranderen en vervolgens helemaal indrogen.

Zo kan je het beste vetplanten water geven

Het belangrijkste van deze manier van water geven: zorg er altijd voor dat je vetplanten in een plastic binnenpot staan. Het overtollige water moet altijd weg kunnen lopen, want vetplanten houden niet van natte voetjes.

Vetplanten water geven doe je het beste door een laagje water in een diep bord of een kommetje te doen, en je vetplant daar in te zetten. Laat de plant tien minuten staan, en check of al het water door de plant opgezogen is.

Als je merk dat de plant het water wel heel snel tot zich neemt, dan kan je altijd nog een beetje extra geven en nog even wachten.

Als al het water op is, of als je merkt dat je plant geen dorst meer heeft, kan de vetplant weer terug naar zijn plek in jouw interieur. Zo hebben de wortels van de plant wél water gekregen, maar zijn de bladeren lekker droog gebleven. Het fijne aan deze manier van water geven, is dat je nooit te veel kunt geven. Als de plant genoeg gedronken heeft, laat ‘ie de rest van het water gewoon in het kommetje staan.

Meer tips over het verzorgen van vetplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed om te weten: zó kan je het beste vetplanten water geven
Sluiten