Waarom vetplanten onze favoriete kamerplanten zijn (en hoe je er voor zorgt)

Bij mij thuis barst het van de vetplanten. Niet alleen omdat ze super makkelijk te verzorgen zijn, maar ook omdat elke vetplant een eigen en unieke uitstraling heeft. Zo creëer je een speels interieur, en dat alleen met een paar leuke planten. Daarom neem ik je mee in de wondere wereld van de vetplanten.

Want zeg nou zelf, een leuk plantje dat ook nog eens makkelijk te verzorgen is, dat willen we toch allemaal?

1500 soorten vetplanten

Vetplanten worden ook wel Succulenten genoemd. Het grootste voordeel van een vetplant is dat ‘ie goed tegen het zonnetje op zijn hoofd kan, én dat ‘ie weinig water nodig heeft. Een win-win situatie noemen we dat.

Alle soorten opnoemen wordt mission impossible (er zijn er namelijk meer dan 1500!), maar dit zijn de meest verkochte:

  • Aloë
  • Crassula
  • Echeveria
  • Haworthia

Vetplanten verzorgen

Zoals ik al eerder vertelde, houdt een vetplant van een zonnige, droge plek. Een plek op de vensterbank is dus geen probleem voor jouw plant. Er is speciale potgrond voor vetplanten die gemakkelijk water doorlaat, want de planten houden er niet van om met hun wortels in een plasje water te staan.

Giet ook nooit water in de kroon van de plant, dan gaat de bladeren rotten en afsterven. Zet de plant liever even op een schoteltje met water, zodat hij zelf kan drinken.

Hoe vaak moet je een vetplant water geven?

In de winter is één keer per maand water geven voldoende, in de zomer mag je dit opschroeven naar één keer per twee weken. Maar doe dit alleen als de grond kurkdroog is. Zo niet, dan heeft de vetplant nog geen water nodig.

Vetplanten kopen?

De populariteit van deze plantensoort is de laatste jaren zo gestegen, dat ze tegenwoordig op veel meer plekken dan alleen het tuincentrum te koop zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij jouw supermarkt. Grote kans dat er ook af en toe een vetplant te koop is.

Ook een goede optie: online kamerplanten kopen. De online markt is tegenwoordig enorm! Zo vonden wij laatst deze roze vetplanten in de vorm van een roos. Zo kun jij binnen een handomdraai jouw favoriete vetplanten kopen.

Zo verwerk je vetplanten in jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom vetplanten onze favoriete kamerplanten zijn (en hoe je er voor zorgt)
Sluiten