Vet: China krijgt de allereerste verticale stad van bamboe

Hoewel de steden in China voornamelijk bekend staan als concrete jungle, kan dat over een paar jaar nog wel eens anders zijn. Architectenstudio Penda heeft namelijk een geniale oplossing bedacht voor het bouwen van een nieuwe duurzame en milieubewuste verticale stad. De studio wil een stad van bamboe maken.

Bamboe is een sterk en duurzaam materiaal en daarom prima bouwmateriaal voor een stad waar zo’n 200.000 mensen moeten wonen. Nog niet helemaal overtuigd? Check de foto’s maar even. Alleen om hoe het eruitziet vinden wij dit al een goed idee!

Van bamboe worden verschillende losse driehoek-modules gemaakt. Door de vorm is het super makkelijk om de stad uit te breiden met extra modules. Daarnaast maakt het de complete constructie ook nog eens extra stevig. Het duurt nog wel even voordat de stad echt bestaat. Naar verwachting is de complete stad namelijk pas klaar in 2023.

>> Deze universiteit in Vietnam neemt groen wel heel letterlijk!

In de verschillende driehoeken komen onder andere huizen en winkels. Dat een huis met bamboe als bouwmateriaal prima kan, lieten we je hier al eens zien. Naast het feit dat dit natuurlijke materiaal super stevig is, is het ook heel sfeervol. Zelf ook bamboe in huis halen? Shop deze zes toffe woonaccessoires en meubels.

Meer bamboe-inspiratie? Check dit artikel voor fijne tropische sferen!

www.home-of-penda.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Vet: China krijgt de allereerste verticale stad van bamboe
Sluiten