4 simpele tips voor het verwijderen van dierenharen op meubels

Ach, lief toch als je donzige viervoeter bij je op de bank kruipt? Samen tv-kijken, terwijl je heerlijk door z’n vachtje streelt. Het enige nadeel is dat na deze kriebelsessie waarschijnlijk je hele bank onder de haren zit. Ai, hoe los je dat makkelijk op? No worries! Wij hebben vier tips voor het verwijderen van dierenharen op meubels.

Er zijn namelijk een aantal handige trucjes om je meubels (en kleding) haarvrij te maken. En veel van de hulpmiddelen heb je vast al in huis!

Muundo

Met een schuursponsje

Gebruik de ruwe kant van een droog schuursponsje hiervoor. Ga ermee, in één richting, over je bank. Je zal zien dat de haren aan het sponsje blijven hangen. Deze methode is minder geschikt voor delicate stoffen.

Met een rubberen handschoen

Ken je die afschuwelijke, gele rubberen handschoenen? Ze zijn niet alleen geschikt om je manicure perfect te houden wanneer je gaat schrobben, maar het is ook een handig hulpmiddel om je bank weer haarvrij te krijgen. Je veegt ze er zo af en kunt ze op deze manier makkelijk opzuigen.

Eve

Met een vochtige zeem

Maak een zeem een beetje vochtig en ga ermee over de stof. De haren van je huisdieren zullen oprollen, waarna je ze zonder problemen kunt verwijderen.

Plakband of een roller

Heel handig: je hebt plakrollers waarmee je snel je kleding of meubels haarvrij kunt maken (deze set kost bijvoorbeeld maar €2,00). Heb je even geen kleefroller bij de hand? Dan kan het ook met een stuk plakband!

Meer voor je donzige viervoeters

Heb je deze IKEA-collectie voor je huisdier al gezien?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 simpele tips voor het verwijderen van dierenharen op meubels
Sluiten