Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tuin 24 jul 2020

De hoogte in! Inspiratie voor een prachtige verticale tuin

Het is met goed recht dat verticale tuinen steeds populairder worden. Zo zorg je voor meer groen in je omgeving wanneer je weinig ruimte heb voor een tuin. Bovendien ziet het er ontzettend leuk uit. Er zijn meerdere gave manieren om zo’n verticale tuin in te vullen.

Wij geven je maar al te graag de nodige inspiratie voor een verticale tuin. Weet je niet precies hoe je moet beginnen met verticaal tuinieren? Lees dan dit artikel.

Inspiratie voor een verticale tuin

1. Volle planten

De verticale tuin is de perfecte plek voor lekkere volle groene planten. Zo’n wand vullende tuin ziet er heerlijk levendig en fris uit. Niet alleen een mooi uitzicht voor jezelf, maar ook een fijne plek voor insecten om op af te komen.

2. Stijlvolle klimop

Een klimop tegen de schutting is niet nieuws, maar wist je dat dit ook een manier is om meer de hoogte in te gaan?

Er zijn een boel soorten planten die tegen een schutting of andere constructie aangroeien. Daardoor creëren de planten op zichzelf al een stijlvolle verticale tuin.

3. Mooie plantenbakken

Schaf mooie plantenbakken aan en vul ze met prachtige planten en bloemen om zo die verticale tuin te creëren. Je denkt dat plantenbakken en plantenpotten alleen een plek hebben op de grond, maar dat is niet zo.

Extra leuk is om houten plantenbakken te gebruiken. Dit zorgt voor een extra natuurlijke uitstraling.

4. Een creatieve opvulling

Ben jij graag creatief bezig? Dan is het iets voor jou om aan de slag te gaan met creatieve plantenbakken voor je verticale tuin. Denk aan lege plastic flessen of plastic buizen die je aan de bovenkant openmaakt en vervolgens vult met gezellige planten en bloemen.

5. Wilde tuin

Een verticale tuin hoeft echt niet altijd strak en netjes te zijn. Je kunt ook gaan voor een wirwar aan verschillende planten zodat het lijkt op een natuurlijke wilde tuin op jouw tuinmuur.

6. Lekker plekje op het balkon

Voor op het balkon is verticaal tuinieren dé uitkomst voor meer groen. Je hebt hier namelijk weinig plek om dingen neer te zetten. De zijkanten van een balkon zijn een perfecte plek om plantenbakken boven elkaar op te hangen en te zorgen voor een hippe groene plek.

Meer inspiratie voor planten in je tuin

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De hoogte in! Inspiratie voor een prachtige verticale tuin
Sluiten