Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 10 sep 2019

Oeps – IKEA vraagt bezoekers of ze willen stoppen met verstöppen

Meerdere vloeren, ruimtes en honderdduizend verschillende plekken om je te verstoppen. De IKEA voelt vaak als een plek waar je kunt dagenlang kunt verdwalen, en is daarmee ook dé ideale plek voor verstoppertje. Een speelplaats voor volwassenen, om het zo maar even te noemen.

Ik ga het eerlijk toegeven: ik heb het zelf ook gedaan. Als zelfbenoemde ‘eindexamenstunt’ rende ik als 18-jarige met een paar klasgenoten als een kip zonder kop door de IKEA (geen zorgen, we waren andere bezoekers niet tot last en zijn tegen niemand aan gebotst, het was een rustige dinsdagochtend).

De medewerkers van de IKEA zelf vonden het alleen maar leuk. Sterker nog, ik kreeg verschillende verstopplekken aangewezen door het personeel. Zij zagen elke week wel een groepje jongeren met hetzelfde doel: zo lang mogelijk verstopt zitten in een koelkast, onder een bed of tussen de gordijnen.

Verstoppertje in de IKEA steeds populairder

Dat was een paar jaar geleden. In de tussentijd wordt het steeds populairder om verstoppertje te spelen in de de Zweedse woonwinkel, mede door de populariteit van Facebook events.

Bij een event in Utrecht stonden meer dan 12.000 mensen op aanwezig, in Eindhoven 19.000 mensen, en de hoofdprijs gaat naar Amsterdam met meer dan 32.000 RSVP’s. Daarmee lijken de events vooral in Nederland mateloos populair. De laatstgenoemde is overigens niet doorgegaan, op verzoek van IKEA zelf.

Jongeren weggestuurd

In Schotland waren ze niet zo blij met het idee om verstoppertje te spelen. Ook hier was er een groot verstop-evenement gepland in IKEA Braehead. Toen de medewerkers daar achter kwamen, werd er extra politie ingeschakeld om te assisteren.

Ook zijn alle jongeren die duidelijk níét in de winkel waren om een nieuw MALM of IVAR uit te zoeken, naar huis gestuurd. Het event liep dus met een sisser af.

Meer lezen over IKEA?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scotsman

Reageer op artikel:
Oeps – IKEA vraagt bezoekers of ze willen stoppen met verstöppen
Sluiten