Inspiratieboost: verse kruiden als de smaakmaker van de keuken

Inspiratieboost: verse kruiden als de smaakmaker van de keuken

Niet alleen je eten smaakt beter met eigen gekweekte, verse kruiden, maar ook je keuken krijgt een boost van die groene blaadjes basilicum of geurende rozemarijn. Wij laten je een aantal stijlvolle opties zien hoe je kruiden kunt stylen.

Infographic: alles wat je moet weten over je eigen kruidentuin.

Trendenser

Kruidenpotten op je aanrecht mag dan misschien de meest standaard optie zijn, maar dat betekent niet dat je er geen stijlvolle twist aan kan geven. Zet ze in een transparante, glazen pot bijvoorbeeld, waardoor je de grond en de wortels nog ziet. Voor een meer landelijke look, kun je kiezen voor een houten bakje. Is vintage meer jouw stijl? Ga dan voor oude, tinnen doosjes.

Enclave
Purple

Heb je niet zo veel plaats? Dan zijn hangende kruidenpotten ideaal! Plaats ze in bakken of hang ze aan een rek. Zo houd je aanrecht vrij en voeg je toch wat groen toe. Je kunt ze natuurlijk ook bovenop een keukenkastje zetten (als het niet te hoog is).

>> 5 leuke ideeën voor hangplanten in je interieur

Kristofer Johnsson
Cool maison

Heb jij al moeite om je planten in leven te houden (laat staan je kruiden dus), dan kun je ze natuurlijk ook drogen en zo aan een touwtje ophangen in je keuken. Dat kan gewoon in de buitenlucht, maar ook – om het proces te versnellen – in je magnetron of oven. Het zorgt voor een lekkere geur en een huiselijke, warme uitstraling.

Wil je weten welke kruiden geschikt zijn om te drogen? Check deze handige tabel dan even.

Lees ook: deze vier keukenrestjes kun je heel simpel een nieuw leven geven als plant