Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 11 okt 2019

Trend: mix & match verschillende stoelen aan je eettafel

Ben jij toe aan nieuwe stoelen aan je eettafel? Heb je er weleens aan gedacht om voor verschillende eetkamerstoelen te kiezen in plaats van allemaal dezelfde stoelen? Dit ziet er niet alleen leuk uit, het heeft ook een aantal voordelen. Ik vertel je er graag meer over en geef je tips hoe je verschillende stoelen rondom de tafel het beste kan combineren.

Dit artikel is geschreven door interieurblogger Ilse van Elleswijk. Ilse houdt ons via haar website InteriorTwin op de hoogte van de laatste woontrends en mooie binnenkijkers. Ilse’s doel? Mensen helpen om een huis te creëren waar ze altijd al van gedroomd hebben.

De voordelen van het combineren van stoelen

Zelf ben ik gek op een combinatie van allerlei eetkamerstoelen aan de eettafel. Aan de eettafel heb ik op dit moment een mix van okergele stoelen met grijze velvet stoelen. Ook op mijn kantoor heb ik een tafel staan met allemaal verschillende modellen stoelen in het zwart.

Omdat ik gek ben op veranderen, kies ik liever voor losse eetkamerstoelen dan één set. Als ik dan weer eens een keer wat anders wil hoef ik niet een hele nieuwe set aan te schaffen, maar zijn één of twee nieuwe stoelen voldoende. Dus als je net als ik gek bent op verandering in huis dan is dit echt een aanrader!

Op donderdag is mijn man altijd vrij. Dan nemen we de tijd om samen uitgebreid te lunchen en heb ik extra lange theepauzes, zo gezellig ? ⠀ ⠀ Echt één van de fijne voordelen aan eigen baas zijn is dat ik hiervoor de tijd kan nemen, love it. En nog een bonus: op donderdag is mijn man de kok ?‍? Wie kookt er bij jullie?⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #eetkamer #eetkamerinspiratie #keuken #keukeninspiratie #eclectichome #binnenkijker #inredning #myhome2inspire #interior_delux #myhyggehome #kleinwoongeluk #interiorwarrior #uohome #interiorstyle #binnenkijken #wooninspiratie #apartmenttherapy #jungalow #bogemianhome #bohoismyjam #bohemianinterior #vintageinterior #bohostyle #jungalowstyle #myinterior #myeclecticmix #homeadore #thenewbohemians #myhomesense #plantsofinstagram

374 Likes, 40 Comments – Ilse – Woon Blog InteriorTwin (@ilsevanelleswijk) on Instagram: “Op donderdag is mijn man altijd vrij. Dan nemen we de tijd om samen uitgebreid te lunchen en heb ik…”

Nog een voordeel van een combinatie van verschillende stoelen is dat je hier geld op kan besparen. Een hele set eetkamerstoelen kan best wel duur zijn. Maar door voor een combinatie te gaan heb je het budget veel beter in de hand.

Kies bijvoorbeeld voor 2 design stoelen gecombineerd met een kringloopvondst en een trendy stoel uit een budgetwinkel. De kringloopvondst kan je eventueel nog opknappen met een likje verf om het beter bij de andere stoelen te laten aansluiten.

Zó match je de verschillende stoelen

Wil jij ook verschillende stoelen, maar weet je niet zo goed hoe je deze moet uitkiezen? Misschien ben je bang dat het te druk wordt of niet goed bij elkaar staat? Geen nood, met deze tips kies jij je stoelen uit als een echt pro!

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het uitkiezen van de eetkamerstoelen is samenhang. Dat je kiest voor een combinatie, wil niet zeggen dat het maar lukraak bij elkaar gezocht moet zijn. Dat ziet er vaak onrustig uit en dat is (waarschijnlijk) het laatste wat je wil.

Ken je dat? Even snel 1 dingetje doen en vervolgens ben je 4 uur verder ? Het is misschien effectiever om sommige van mijn taken uit te besteden, maar tegen de tijd dat ik erachter ben dat het toch niet zo makkelijk is wil ik het ook gewoon geregeld hebben ?? Nou ja, het is gelukt en de volgende keer besteed ik dit dus uit ? Fijne avond allemaal ? . . . #interieurblogger #woonblogger #wonen #industrieelwonen #stoerwonen #lambrisering #muurdecoratie #wanddecoratie #eettafel #eettafelinspiratie #wooninspiratie #interieurstyling #interieurinspiratie #hanglamp #posters #myinterior #interior2you #interiordesign #interior4all #interiortwin

265 Likes, 30 Comments – Ilse – Woon Blog InteriorTwin (@ilsevanelleswijk) on Instagram: “Ken je dat? Even snel 1 dingetje doen en vervolgens ben je 4 uur verder ? Het is misschien…”

De samenhang kan in van alles zitten. Zo heb ik bij de tafel op mijn kantoor gekozen voor een samenhang in kleur. Alle stoelen zijn zwart, maar dat is ook meteen de enige overeenkomst. Qua vorm en materiaal zijn de stoelen totaal verschillend.

Geel is hier ook nog steeds favoriet hoor ?⁠⠀ ⁠⠀ Vandaag op locatie gewerkt bij een collega ondernemer in de buurt, ook heel gezellig! De afwisseling van thuis in alle rust te kunnen werken met op andere leuke plekken werken vind ik echt ideaal. En thuis wissel ik ook regelmatig van werkplek haha, want deze tafel is een soort tweede kantoor ?⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #eettafel #eetkamer #eetkamerinspiratie #zwartwonen #rondeeettafel #ilovemyinterior #binnenkijken #binnenkijker #mijnhuis #interieurinspiratie #wooninspiratie #interieurstyling #stoerwonen #interiorjunkie #kleinwoongeluk #stijlvolwonen #inspiremeinterior #interiorwarrior #interior_and_living #passion4interior #interior125 #interior_delux #interior9508 #interior4you1 #dream_interiors #interior123 #interior444 #inspire_me_home_decor #charminghomes #interiortwin

317 Likes, 22 Comments – Ilse – Woon Blog InteriorTwin (@ilsevanelleswijk) on Instagram: “Geel is hier ook nog steeds favoriet hoor ?⁠⠀ ⁠⠀ Vandaag op locatie gewerkt bij een collega…”

In de eetkamer heb ik juist wel voor verschillende kleuren gekozen. De overeenkomst zit daar in de poten van de stoelen. Ook hebben 3 van de 4 stoelen ongeveer dezelfde vorm. Om het niet te saai te maken springt de 4e stoel er juist weer uit qua vorm.

Dus let bij het kiezen van nieuwe stoelen op overeenkomst in kleur, materiaal of vorm. Het maakt niet uit welk uitgangspunt je kiest, als er maar samenhang inzit.

En nu zelf aan de slag

Vind je het spannend om voor verschillende stoelen te kiezen, maar wil je het wel graag? Vraag dan eens in de winkel of je verschillende stoelen naast elkaar mag zetten aan de showroomtafel. Zo krijg je een beter beeld van wat wel en niet mooi bij elkaar staat. Met een beetje geluk kunnen ze je in de winkel meteen goed adviseren over de juiste combinatie.

En als dit echt nog een te grote stap is dan kan je altijd nog kiezen voor één set eetkamerstoelen, maar dan wel in verschillende kleuren.

Toch liever 4 dezelfde stoelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend: mix & match verschillende stoelen aan je eettafel
Sluiten