Verschillende houtsoorten combineren: dit interieur doet het voor

Verschillende houtsoorten combineren kan heel goed uitpakken, maar het kan ook juist voor een rommelig effect zorgen. Een voorbeeld van hoe het vooral wél moet kan dus nooit kwaad. Bij dezen: het interieur van dit prachtige huis doet het voor.

>> Hout in je interieur voor een natuurlijke look

Dit huis combineert heel veel verschillende houtsoorten, maar toch blijft het totaalplaatje één geheel. Hoe dat kan? Scroll snel naar beneden en check alle foto’s!

Het hout in de stoelen en het hout in de vloer wordt hier gescheiden door het vloerkleed. Door deze scheiding is de overgang tussen deze twee verschillende houtsoorten minder direct.

Deze ruimte laat zien dat verschillende houtsoorten combineren ook kan zonder die scheiding. Hier worden maar liefst drie verschillende houtsoorten gecombineerd en toch blijft het een mooi geheel. Hiervoor zijn meerdere redenen. De houtsoorten die we zien, hebben allemaal een ander patroon. Zo heeft de houten vloer heeft een bijzonder patroon met strepen en is de vezelrichting van de houten kast is juist heel simpel en recht. Daarnaast is het tafeltje juist weer een stuk donkerder, wat zorgt voor een klassieke look.

There’s more to discover…
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Meer houten inspiratie?

Het bewijs: houten keukenkastjes zijn alles behalve ouderwets
Match made in heaven: warm hout met een vleugje groen en glazen details
Inspiratieboost: een houten eettafel voor een natuurlijke look

Stadshem

Reageer op artikel:
Verschillende houtsoorten combineren: dit interieur doet het voor
Sluiten