Merve Ozturk
Merve Ozturk Eetkamer 17 jan 2021

Zo maak je toch één geheel van je verschillende eetkamerstoelen

Het combineren van verschillende eetkamerstoelen combineren kan ontzettend tof staan in je interieur. Het belangrijkste hierbij is consistentie – anders kan het er al snel uitzien als een grote puinhoop. Dat willen we natuurlijk niet, en daarom delen we wat handige tips met je.

Het kan zijn dat je lang twijfelt tussen twee soorten en besluit te combineren, maar je kan ook verschillende stijlen met elkaar combineren.

Je kunt deze keuze baseren op meerdere aspecten: de hoogte, breedte, kleur, materiaal, wel of geen armleuning en wel of geen gestoffeerde zitting. We delen handige tips om er hoe dan ook een geheel van te maken.

Op deze manieren kan je verschillende eetkamerstoelen succesvol combineren

1. Gebruik verschillende kleuren van één vorm

Voor deze manier gebruik je dezelfde vorm in verschillende kleuren. Deze kleuren zorgen voor contrast en trekken de aandacht. Je kan voor fluwelen eetkamerstoelen gaan zoals je hierboven ziet, maar je kan ook voor houten stoelen in verschillende kleuren gaan.

Lees ook: Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren

2. Verschillende vormen in consistente kleuren

Het kan natuurlijk ook andersom. Deze manier is handig als je een bepaald kleurschema hebt waar je je aan wilt houden. Zo kan je kiezen om alleen zwarte stoelen in verschillende vormen in huis te nemen, of juist stoelen in natuurlijke kleuren met bijzondere vormen – net wat er bij jou in huis past dus.

3. Combineer verschillende materialen

Wil je echt opvallen? Dan kan je verschillende materialen gebruiken. Verschillende eetkamerstoelen van verschillende materialen.. wordt dat niet te druk? Nope. Je hebt dit namelijk geheel zelf in de hand. Bovendien kan je de stoelen juist goed laten passen bij jouw woonstijl.

Als je je richt op natuurlijke materialen, dan kan je gaan voor een houten stoel met of zonder armleuningen, een bouclé stoel, een rotan stoel en een polyester stoel. Dit zijn allemaal natuurlijke materialen in soortgelijke kleuren waardoor het er ook consistent uitziet.

4. Wel en geen armleuning

Je kan er ook voor kiezen om om de beurt een eetkamerstoel met armleuning te plaatsen. Vind je dat niet handig? Plaats dan fauteuils aan de uiteinden van de tafel en gebruik normale eetkamerstoelen in het midden.

5. Zorg voor contrast met krukjes

Een verschil in hoogte kan er ook tof uitzien. Ook hiervoor kan je dezelfde stijl of kleurschema aanhouden. Mix & match eetkamerstoelen, krukjes en eventueel comfortabele poefs om verschil in hoogte te creëren.

Deze manier is extra handig omdat je de krukjes en poefs ook gemakkelijk een andere plek kan geven.

6. Eetkamerstoelen met verschillende bekleding

Een andere optie is door dezelfde soort stoelen in verschillende patronen in de bekleding te gebruiken. Zo breng je je eetkamer echt tot leven en heb je meer kleur in huis. Zorg ervoor dat de patronen goed bij elkaar staan zodat het niet al te chaotisch staat.

7. Combineer eetkamerstoelen met een bank

Last but not least: combineer verschillende eetkamerstoelen met een smalle bank bij je eettafel. Dit is de perfecte oplossing voor een kleine ruimte, of om juist leegte op te vullen in een grote ruimte.

Met een bank bij de eettafel kun je ook leuk experimenteren en geef je jouw interieur een speelse touch.

Liever een andere stoel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Architectural Digest

Reageer op artikel:
Zo maak je toch één geheel van je verschillende eetkamerstoelen
Sluiten