Iris Wijnands
Iris Wijnands Interieur 7 okt 2019

Doen! 5 kleurencombinaties die verrassend goed werken in huis

Wanneer je je huis een nieuw kleurtje geeft, kun je natuurlijk gaan voor een gebruikelijke kleurencombinatie (die iedereen al heeft…). Wat je óók kan doen, is je huis een kleur geven die eruit springt. Een kleur die popt. Hier zijn vijf kleurencombinaties die verrassend goed werken.

Dáááág wit, beige en grijs. Tot nooit meer ziens! Wij gaan voor kleuren die je huis net dat beetje extra’s geven. Deze kleurencombinaties van Apartment Therapy zullen je huis (en daardoor ook jou) laten stralen!

Kleurencominatie #1: Marine blauw en ‘burnt orange’

Wij zijn dol op blauw in interieurs. Combineer het eens met deze oranje-rode kleur burnt orange. Dat staat ook nog eens heel leuk in de herfst, dus als je al blauw in je huis hebt hoef je alleen maar nog wat oranje accessoires daarbij te zoeken.

Beide kleuren staan heel mooi bij donker hout. Als je een donkere houten vloer hebt, moet je er dus gewoon voor gaan! Pas wel op, want Marine blauw en burnt orange zullen een ruimte wat kleiner laten lijken. Zorg voor voldoende licht en gebruik deze kleurencombinatie vooral in een grote kamer.

Kleurencombinatie #2: Zeeschuimgroen en goud

Goud staat, in kleine hoeveelheden, elegant in ieder huis. Goud is tijdloos, dus we hoeven je er vast niet van te overtuigen dat dit een kleur is die je in huis goed kunt gebruiken. De andere kleur in deze kleurencombinatie is misschien wel een beetje spannend: zeeschuimgroen, een felle kleur met blauwtinten.

Gebruik zeeschuimgroen op de muren als basiskleur, of ga voor grote meubelstukken in deze koele tint. Zie je hoe mooi dat staat?

Kleurencombinatie #3: Koraalroze en groenblauw

Je zou misschien denken dat twee felle kleuren als koraalroze en groenblauw niet bij elkaar passen. In tegendeel! De twee kleuren worden samen juist een levendig kleurpalet. Moeilijk om te combineren met andere kleuren? Nee hoor. Kijk maar op de foto hierboven, koraalroze en groenblauw gaan prima samen met accessoires in een andere kleur.

Wil je het iets minder gedurfd en fel? Je kan er ook voor kiezen om de kleuren een paar tonen lichter te nemen. Dat brengt iets meer rust.

Kleurencombinatie #4: Wit en fuchsia

Voor deze kleurencombinatie moet je flink durven. Fuchsia is een kleur die je interieur maakt of kraakt. In deze samenstelling, zal fuchsia het zeker ‘maken’. Gecombineerd met wit, een rustigere en meer minimalistische tegenhanger van het fuchsia, kan de roze kleur prachtig staan in je huis.

In deze kamer breken de fuchsia banken de lichte en witte kleuren in de rest van de kamer. Een witte woonkamer ziet er met zo’n levendige kleur meteen anders uit. Het overwegen waard, wanneer je de look van je interieur wil veranderen.

Kleurencombinatie #5: Grijs, turquoise en limoengroen

Last but not least: de kleurencombinatie met grijs, turquoise en limoengroen.

Grijs is een kleur die goed werkt als basis, maar je kleurenpalet kan er saai uitzien als je grijs niet combineert met een fellere kleur. Je kunt grijs combineren met alleen turquoise, die kleuren gaan goed samen. Het nadeel van deze combinatie is dat de kamer een beetje eentonig of donker kan lijken. Limoengroen wordt weinig gebruikt in huizen, terwijl het een kleur is die leven in de brouwerij brengt.

Gebruik limoengroen subtiel, anders zullen de rest van de kleuren wegvallen.

Tips voor het schilderen van je muren (want daar wil je vast mee beginnen als je deze kleurencombinaties ziet) vind je hier. Welke kleurencombinatie vindt jij het mooist? Laat het ons weten via Facebook.

Meer mooie kleurencombinaties in huis en tuin brengen?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Doen! 5 kleurencombinaties die verrassend goed werken in huis
Sluiten