Inspiratieboost: de mooiste verlichting voor in de keuken

Het kiezen van de juiste verlichting in de keuken kan een lastig klusje zijn. Je wil natuurlijk sfeer creëren, maar het is ook belangrijk om genoeg licht te hebben tijdens het koken. En dan moet de verlichting ook nog passen bij het design van je keuken. Niet al te makkelijk dus. Om je een beetje te helpen, hebben we de mooiste verlichting voor je op een rij gezet. Hanglampen, spots en indirecte verlichting komen allemaal voorbij. Zo kun je in elk geval alle opties even rustig bekijken en inspiratie opdoen.

Ook handig bij het kiezen van een goede lamp: deze infographic die je laat zien hoe je de juiste verlichting voor elke ruimte kiest.

Een hanglamp is niet alleen een goede keuze voor boven de eettafel. Ook in de keuken is een hanglamp erg handig, omdat je op zo’n manier de gehele ruimte verlicht. Heb je weinig ruimte en weinig budget? Ga dan voor een simpel peertje als hanglamp of maak zelf een hanglamp van een oude jampot.

Een andere manier om de keuken sfeervol te verlichten is door middel van indirecte verlichting. Hiermee verlicht je niet zozeer het werkblad, maar veel meer de muren. Daardoor creëer je meteen een speciale sfeer. Tip: kies bij dit soort lampen voor een dimmer. Zo kun je de verlichting feller maken als je aan het koken bent. Zit je lekker te eten, dan dim je de lampen weer voor een fijnere sfeer.

>> Deze afzuigkap oogt als een industriële designlamp

Bron: Minus

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren, zodat je aan de slag kan met de verlichting in de keuken. Wil je het liefst klein beginnen met een unieke designlamp? Check dan deze theepot, die geen thee maar licht schenkt.