Designer tovert verlaten huis om tot modern restaurant

Dit stenen huis in Magdalena, Portugal stond al jaren leeg. FCC Arquitectura ontwierp samen met designer Paulo Lobo een moderne aanbouw van hout en gaf het gebouw een nieuwe bestemming: een restaurant en bar!

Door het nieuwe dakterras dineren de gasten nu met een fantastisch uitzicht over zee.

Het verlaten huis is volledig opgeknapt en gerestaureerd. En hoewel het contrast tussen de oude stenen en de nieuwe aanbouw alsnog waanzinnig groot is, maakt dat het restaurant juist heel bijzonder!

De houten aanbouw bestaat uit vloeiende, ronde vormen. Hoewel dit niet kenmerkend is voor de architectuur in de rest van de omgeving, past dit wel heel goed bij de golvende zee.

Ook in het restaurant zie je de vloeiende vormen van buiten. De houten muren zijn gecombineerd met een moderne natuurstenen vloer en strakke glazen deuren.

Bovenop de houten aanbouw is een groot terras gemaakt, waardoor de gasten tijdens lunch en diner kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Heerlijk!

Benieuwd naar meer architectuur? Ook dit Londense huis kreeg een prachtige houten uitbouw. Of wat dacht je van deze oude schuur die is omgebouwd tot fantastisch woonhuis?

www.contemporist.com