Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 24 jul 2016

Kunstenares tovert verlaten gebouw om tot kleurig kunstwerk

In samenwerking met MoMA PS1 – de vestiging van het Metropolitan Museum of Art op Long Island – toverde de Berlijnse kunstenares Katharina Grosse een verlaten gebouw op het strand van New York om tot bijzonder kunstwerk. Het gebouw werd door de orkaan Sandy in 2012 zodanig aangetast, dat het gebouw na de orkaan niet meer werd gebruikt.

Het strand is nu een soort recreatiegebied, maar eind 2016 staat er een grote renovatie op de planning. Ook dit gebouw zal worden gesloopt en met dit kunstwerk brengt Katharina een laatste ode aan het strand en de Sandy aftermath.

Katharina zag het gebouw als één groot 3D canvas en heeft het gebouw helemaal beschilderd en bespat met felle kleuren verf. Het effect is bijzonder en mysterieus tegelijk. Door ook het beton voor het gebouw mee te schilderen, lijken de kleuren en het huisje zo uit het zand te ‘poppen’.

Ook vanbinnen is het verlaten gebouw een kleurrijk kunstwerk. De roodtinten vloeien feilloos in elkaar over op de aangetaste muren, wat zorgt voor een bijzondere dieptewerking. Wij vinden het er echt fantastisch uitzien, bijna zonde om het gebouw te slopen!

MEER LEZEN?
Deze graffiti-artiest toverde een appartementencomplex om tot optische illusie en dit gouden kunstwerk speelt letterlijk met de wind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.katharinagrosse.com

Reageer op artikel:
Kunstenares tovert verlaten gebouw om tot kleurig kunstwerk
Sluiten