Met deze 4 verkoopstyling tips voor de kinderkamer is jouw huis verkoopklaar

Als je van plan bent je huis te verkopen en potentiële kopers over de vloer krijgt, is het van belang dat jouw huis er aantrekkelijk uitziet. Vooral de kinderkamer kan er vaak nog rommelig uitzien. Met deze verkoopstyling tips kom je van al dat rondslingerend speelgoed, boekjes en die her-en-der-liggen knuffels af.

Als de kopers zelf kinderen hebben (of op een dag zouden willen) is het een groot voordeel dat ze een goed ingericht en opgeruimde kinderkamer binnenlopen, en daar kan jij zelf voor zorgen met deze handige tips.

Zó zorg je ervoor dat de kinderkamer er netter uitziet

1. Berg zoveel mogelijk speelgoed op

De grootste boosdoener in de kinderkamer is vaak speelgoed. Het ligt vrijwel overal en zodra je het opruimt, wordt het binnen no time weer tevoorschijn gehaald. Bewaar de favorieten van je kleine in een mand en berg al het andere speelgoed tijdelijk op zodat de kinderkamer er minder chaotisch uitziet.

Tip: ruim ook speelgoed zoals keukens en poppenkasten op. Kinderen van kopers zullen hier namelijk graag mee spelen en de kans bestaat dat ‘ie dan kapot gaat.

2. Zorg voor een goede inrichting

Een slechte inrichting kan de kamer kleiner doen lijken. Zorg er dus voor dat je niet al te veel meubels hebt staan en dat de meubels die je hebt op een goede plek staan. Desnoods kunnen onnodige meubels uit de kamer gehaald worden. Daarnaast is het belangrijk dat de looppaden voor kasten vrij zijn, zodat de kopers inzien dat het een functionele kamer is.

Lees ook: Met deze 5 handige tips kan je de kinderkamer optisch groter laten lijken

3. Bedenk wat voor opslagruimte voor jou werkt

Voordat je een opslagruimte creëert hoor je eerst te bepalen wat je allemaal wilt opbergen. Gaat het bijvoorbeeld vooral om speelgoed? Dan is een transparante opbergbak ‘t handigst – zo ziet je kind direct wat erin zit. Schoenen staan beter op planken in de kast en voor rugzakken kun je het beste haken aan de muur bevestigen.

4. Zorg voor een neutrale kinderkamer

Uiteraard heb je bij het inrichten van de kinderkamer gelet op wat jouw kind leuk vindt. Toch zien kopers liever een kamer die geschikt is voor elke leeftijdsgroep. Probeer daarom de kinderkamer zo neutraal mogelijk te maken. Haal persoonlijke kunstwerken weg en gebruik nieuw beddengoed in een neutrale kleur. Op deze manier ziet de kamer er aantrekkelijker uit voor potentiële kopers.

> Hallo kinderkamer inspiratie: deze neutrale kinderkamer is alles behalve saai

Meer tips voor de kinderkamer

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze 4 verkoopstyling tips voor de kinderkamer is jouw huis verkoopklaar
Sluiten