Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 20 jan 2021

Verhuizen? Zo bepaal je of het het inhuren van verhuizers nodig is of niet

Heb je je droomhuis gevonden en staat er heel binnenkort een verhuizing op de planning? Dan is het de hoogste tijd om te beginnen met inpakken. En dat is niet zomaar iets. Van grote meubels, woonaccessoires tot aan kleding en je kleine sieraden.

Alsof het inpakken nog niet genoeg is, dien je alle spullen ook nog eens over te brengen naar het nieuwe huis. Je kan uiteraard alles zelf doen, maar je kan ook verhuizers inhuren. Van professionals die je zware dozen vervoeren tot aan full-service verhuizers die ook nog eens al je spullen voor je inpakken.

Wel of geen verhuizers inhuren? Zo bepaal je het zelf

Het inpakken en uitpakken kan zorgen voor een hoop stress – zowel mentaal als fysiek. Het kan je zelfs zo erg irriteren dat het ‘t allemaal niet waard is. Als jij een kei bent in spullen organiseren en inpakken, dan is het voor jou natuurlijk een pretje.

Ook als je weinig budget hebt en eigenlijk geen geld kwijt kan, is het beter om zelf je spullen in te pakken en mee te nemen naar het nieuwe huis. Bovendien heb je niet voor alles professionals nodig, je kunt per situatie bepalen of je verhuizers nodig hebt of niet.

In deze gevallen kan je beter wél verhuizers inhuren

Als je weinig tijd hebt en voor een bepaald datum het oude huis leeg moet hebben, dan kan het inhuren van verhuizers nog wel eens van pas komen. Neem je zware spullen zoals meubels en een tv mee? Ook dan kan je het beter overlaten aan professionals – tenminste, als je niet wilt dat je hoofdbord er straks ineens van af is gevallen.

Ook als je een lange reis moet maken tot het nieuwe huis, niet weet op welke manier je bepaalde items (zoals fotolijsten) het beste kunt inpakken, of als je zware spullen moet verplaatsen is het inhuren van verhuizers de beste keuze die je voor jezelf (en je stresslevel) kan maken.

> Twijfelaar? Stel jezelf deze 3 vragen om zeker te weten of je iets weg kunt doen

In deze gevallen is het onnodig om verhuizers in te huren

Heb je een beperkt budget en kan je het geld voor de verhuizers beter voor andere dingen gebruiken? Huur ze dan niet in. Maak een goede planning en pak je spullen voorzichtig in – Vergeet ook vooral niet te labelen. Doe goed research naar hoe je bepaalde items moet inpakken en neem vooral je tijd.

Ben jij gek op opruimen en organiseren? Dan is dit werk toch perfect voor jou! Jij hebt in ieder geval geen professionals nodig. Doe het lekker zelf – zo weet je ook precies wat waar ligt in het nieuwe huis.

Ook als je een of twee straten verderop verhuist (of gewoon spullen naar een opslag brengt), weinig spullen hebt die meegaan naar het nieuwe huis, of genoeg huisgenoten of vrienden hebt die je graag een handje helpen hoef je geen verhuizers in te huren.

Lees ook: EHBBV: eerste hulp bij je bank verhuizen (zodat ‘ie niet uit elkaar valt)

Meer verhuistips

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Verhuizen? Zo bepaal je of het het inhuren van verhuizers nodig is of niet
Sluiten