Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 9 sep 2019

Verhuizen doe je zo: tips voor een soepele verhuizing

Een eindeloze hoeveelheid dozen, kleurstickers, makers en notitiblokjes… Nee, verhuizen hoeft echt geen grote chaotische toestand te zijn. Niet als je het goed aanpakt, tenminste. Met deze verhuistips hou je belangrijke zaken in het oog en zal alles soepel verlopen.

Op korte termijn verhuizen? Zo pak je dat aan

Verhuistip 1: Maak een to-do list

Het is verstandig om een lijstje te maken van wat er allemaal moet gebeuren. Dit geeft de structuur en houvast die je hard nodig hebt.

Schrijf zelfs de allerkleinste taakjes op die te maken hebben met je verhuizing. Als je alles hebt opgeschreven, maak dan nog een lijstje. Dit keer schrijf je alles zoveel mogelijk op in chronologische volgorde.

Verhuistip 2: Stel deadlines en hou jezelf eraan

Nu je een to-do list hebt, is het volgens Freshome.com slim om aan iedere taak een deadline te stellen. Wat kun je wanneer afvinken?

Als je pas over een paar maanden verhuist is het slim om alvast een planning te maken en een paar taken af te vinken. Hoe minder je op het laatste moment hoeft te doen, hoe relaxter je kan verhuizen.

Verhuistip 3: Verkoop, doneer of gooi weg wat je niet gebruikt

Als het nog even duurt voor je verhuist is het slim om uit te zoeken wat je niet wil bewaren. Je kunt je spullen beter verkopen, doneren of weggooien vóór je verhuist, dan het meenemen.

Wij hebben een pro-tip: zorg ervoor dat je alle verkochte items via Facebook of Marktplaats op één dag laat ophalen. Je wil niet eindeloos wachten tot iemand eens die vaas op komt halen, je hebt wel meer te doen! Het extra geld komt in deze tijd vast goed terecht. Hier zijn nog meer tips over besparen tijdens je verhuizing.

Wat je niet meteen krijgt verkocht, kun je doneren bij de plaatselijke kringloopwinkel of cadeau geven aan de vrienden die je helpen met verhuizen.

Verhuistip 4: Meten is weten

Check van te voren even of je meubels door de deur kunnen. Zo niet, zul je die lange tafel toch eerst even uit elkaar moeten schroeven. Hier nog meer tips over het meten: Voor het eerst in je (huur)woning: wat moet je allemaal opmeten?

Verhuistip 5: Nummer- of kleurcodering

Wanneer je inpakt is het belangrijk om van tevoren een systeem vast te stellen. Geef iedere kamer van je nieuwe huis een kleur of nummer, en plak of schrijf dit nummer op de dozen. Zo komen je spullen in de goede kamer en heb je straks geen servies in de slaapkamer en geen beddengoed in de keuken.

Verhuistip 6: Pak je koffer alsof je op vakantie gaat

Met een soort vakantiekoffer voor de eerste week kun je makkelijk je spullen vinden terwijl je alle verhuisdozen nog uitpakt en je spullen een plekje geeft in je huis. Op die manier heb je je toilettas, kleding voor die week, oplader en belangrijke spullen bij elkaar.

Verhuistip 7: Vulmateriaal

Verzamel voor je verhuizing genoeg materiaal om breekbare spullen veilig te kunnen vervoeren. Een prop oud papier kan een prima schokdemper zijn als je ‘m oppropt.

Verhuistip 8: Combineer het servies met je handdoeken

Breekbare spullen als servies kun je het beste samen met handdoeken of kleding inpakken. Zo heb je minder kans dat je serviesgoed breekt of beschadigt. Borden kun je overigens beter verticaal inpakken dan stapelen.

Verhuistip 9: Je gaat verhuizen, niet gewichtheffen

Je wil natuurlijk niet dat wanneer je met je verhuisdoos naar buiten loopt dat de bodem scheurt en alles op straat ligt. Zorg ervoor dat je investeert in stevige verhuisdozen en maak ze niet te zwaar.

Zware spullen gaan onderop, lichtere bovenop. Maak dozen niet zwaarder dan een kilo of twintig.

Verhuistip 10: Denk goed na over het inzetten van een verhuisbedrijf

Heb je veel kwetsbare en zware meubels, zoals bijvoorbeeld een piano? Dan is het misschien verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Maar maak op tijd een afspraak, je bent niet de enige met verhuisplannen.

Zoek naar een erkend verhuisbedrijf, vraag na welke garanties u heeft bij het bedrijf en zorg ervoor dat er een verzekering wordt afgesloten voor uw eigendommen, (bij een erkend verhuisbedrijf wordt dit vaak al gedaan).

Verhuistip 11: Zorg dat er verhuisdekens zijn

Een verhuisdeken is ideaal om ervoor te zorgen dat je spullen goed beschermd blijven tijdens het in- en uitladen en het rijden. Verhuisdekens worden vaak geleverd bij een gehuurde transportbus of door het verhuisbedrijf. Je kan ze ook kopen of voor een klein bedrag huren.

Verhuistip 12: Zorg ervoor dat je makkelijk kan laden en lossen

Stippel de route uit en check of je met je verhuiswagen vlak bij de voordeur kunt komen. Misschien heb je de sleutel nodig van een paaltje, die moet je alvast opsporen bij de buren.

Als je er dan toch bent, kun je vragen of de buren de parkeerplekken even vrijmaken voor het laden en lossen.

Meer verhuistips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Verhuizen InfoVerhuizen kun je zelf

Reageer op artikel:
Verhuizen doe je zo: tips voor een soepele verhuizing
Sluiten