Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 mei 2019

3 tips om het verhuizen nóg soepeler te laten verlopen

Het staat al een tijdje met grote rode kalkletters in je agenda: verhuizen. Je wordt nu al nerveus als je denkt aan al die verhuisdozen waar veel te klein ‘breekbaar’ op geschreven staat. Om nog maar te zwijgen over de antieke Chinese kast die je van je oma gekregen hebt… Hoe zorg je ervoor dat deze dag zo soepel mogelijk verloopt?

Met mijn eigen verhuizing nog vers in het geheugen deel ik met liefde mijn tips om die verhuizing zo lekker mogelijk te laten verlopen.

1. Maak een floor plan voor je nieuwe huis

Vaak is het in een huis wel duidelijk welke ruimte in huis de woonkamer, de slaapkamer en de keuken wordt. Neem je veel meubels uit je oude huis mee? Vergeet dan niet om van te voren die meubels goed op te meten, om te kijken of ze wel in die ruimte naar binnen passen. I learned this the hard way, en heb met een bank in de gang gestaan die met geen mogelijkheid met de trap omhoog kon. Twee keer.

Ik kan daarom iedereen aan raden om alles goed te meten. Sla geen hoekje van het huis over, en schrijf alles op. Je bent er even mee bezig, maar daarna weet je wel zeker dat jouw droominterieur gegarandeerd naar binnen past.

Lees ook: Ga je verhuizen? Vergeet dan niet dít gedeelte van je huis op te meten

2. Werk met kleurcodes

Vaak wordt er op de zijkant van de verhuisdoos in een onleesbaar handschrift geschreven naar welke kamer de doos moet, en wat er in de doos zit.

Een makkelijkere manier om de verhuisdozen in één keer in de goede kamer te krijgen, is door te werken met kleurcodes. Om maar een voorbeeld te noemen: doop de badkamer om tot blauw, de keuken geel, de woonkamer rood en de slaapkamer blauw. Hang bij de ingang van je nieuwe huis een briefje op, waar duidelijk opstaat welke kleur bij welke kamer hoort. Zo zie je in één oogopslag naar welke kamer de doos gebracht moet worden.

Nog meer tips: Ga je binnenkort verhuizen? Met deze 20 tips wordt het een eitje!

3. Vul 1 verhuisdoos met essentials

Daaronder verstaan we de spullen waar je écht niet zonder kan. Door de verhuisdozen kan je soms wat spullen uit het ook verliezen. Als je ‘s morgens wakker wordt en het koffiezetapparaat is nergens te bekennen, dan word je daar als koffie-liefhebber vast niet vrolijk van.

Het heeft mij erg geholpen om een verhuisdoos te vullen met essentials. In deze doos zat bijvoorbeeld de oplader van mijn telefoon, mijn tandenborstel, tandpasta en mascara, een extra setje schone sokken en ondergoed, snacks, maar ook een waterkoker, een grote theemok en theezakjes om een mok thee te zetten. Door al deze spullen in één verhuisdoos te gooien, voorkom je dat je meerdere dozen moet openen voordat je eindelijk eens kan gaan slapen.

Meer handige tips voor het verhuizen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 tips om het verhuizen nóg soepeler te laten verlopen
Sluiten