Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 25 jan 2019

5 creatieve manieren om geld te besparen als je gaat verhuizen

Als je gaat verhuizen komen daar veel kosten bij kijken. De verhuiswagen, maar ook kleinere kosten zoals verhuisdozen. En dan hebben we het nog niet eens over het nieuwe interieur gehad… met deze 5 tips hopen we je een handje op weg te helpen om tijdens het verhuizen wat geld te besparen. Da’s toch mooi meegenomen.

1. Verzamel dozen uit de supermarkt

We vallen meteen met de deur in huis: verhuisdozen zijn duur. En al helemaal als je veel spullen hebt, en dus veel dozen nodig hebt. Je kunt het slimmer aanpakken door een paar bezoekjes aan de supermarkt te brengen, waar vaak ook genoeg dozen liggen die je gratis mee kan nemen. Je moet wel geluk hebben (je kunt immers alleen grote, stevige dozen gebruiken als je gaat gebruiken), maar aanraders zijn sowieso de bananendozen.

2. Verhuis op een doordeweekse dag

Ben je flexibel in de dag dat je gaat verhuizen? Ga dan voor een doordeweekse dag, het liefste níét aan het eind van de maand óf halverwege de maand. Shelly Place legt aan Apartment Therapy uit dat die twee periodes namelijk de drukste dagen voor een verhuisbedrijf zijn. En jij snapt ‘m vast: zodra het drukke dagen zijn, gaan de prijzen omhoog.

ALs je flexibel bent qua welke dag je gaat verhuizen, kijk dan eens rond bij verschillende verhuisbedrijven om het goedkoopste bedrijf uit te zoeken.

3. Gebruik handdoeken

Het is nergens voor nodig om duur bubbeltjesplastic aan te schaffen om breekbare dingen in te verhuizen. Een veel goedkopere optie is namelijk om glazen, borden en vazen in handdoeken te wikkelen. Je kunt natuurlijk hetzelfde doen met warme truien, badjassen en dekentjes.

4. Bereid een meal prep voor

Wil je geen fortuin kwijt zijn aan afhaalmaaltijden, en heb je geen zin om ‘s avonds wéér bij de McDonalds te belanden? Zorg er dan voor dat je een meal prep klaar hebt staan. Dit doe je heel gemakkelijk door een dag (of week, wat jou het beste uitkomt) van te voren alvast iets lekkers te koken. Dit doe je in een bakje, en leg je óf in de koelkast (maximaal 3 dagen), óf in de vriezer.

Op de dag van het verhuizen hoef je deze er alleen nog maar uit te halen, en op te warmen. Zo heb je een heerlijke en gezonde maaltijd, zélfs als je geen tijd hebt om te koken.

5. Gebruik vuilniszakken in plaats van dure kledingzakken

Als je jouw dure pakken en jurkjes mee wilt nemen zónder ze op te vouwen en te kreukelen, is het verstandig om kledingzakken aan te schaffen. Deze zakken beschermen je kleding en houden ze kreukvrij.

Maar wat misschien nóg slimmer is, is het gebruiken van vuilniszakken als kledingzak. Dit is vooral handig voor kleding aan hangers. Sorteer de kledingstukken per 5 stuks, en bind de hangers aan elkaar vast met een elastiekje. Knip een gat in het midden van de onderkant van de vuilniszak, en steek hier de hangers doorheen. Tadaa, een budget kledingzak!

Meer handige tips voor het verhuizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 creatieve manieren om geld te besparen als je gaat verhuizen
Sluiten