Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 27 nov 2018

Voor het eerst in je (huur)woning: wat moet je allemaal opmeten?

Binnenkort ga je verhuizen naar een (huur)huis, spannend! Je kan de plattegrond misschien al dromen, maar toch is het slim om van te voren even langs te gaan (als dat mogelijk is) en het een en ander op te meten. Zo kom je tijdens het verhuizen en het inrichten van je huis niet voor verrassingen te staan. Wij helpen je alvast een handje op weg.

De deurpost

Heel belangrijk om te weten of jouw gloednieuwe meubels wel naar binnen passen: meet de deurposten op. En dan het liefst niet alleen de deurpost zelf, maar ook hoeveel ruimte je nog over hebt als de deur open staat (dit is namelijk altijd minder dan de hele deurpost). Door dit van te voren alvast te meten, voorkom je dat je die leuke bank weer terug kunt sturen naar de winkel.

Ga je verhuizen? Vergeet dan niet dít gedeelte van je huis op te meten

Gekke hoekjes in de vloer

Moet je laminaat of een andere vloer leggen? Met een beetje rekenwerk reken je zo uit hoeveel vierkante meter vloer je nodig hebt. Maar verkijk je niet op gekke hoekjes, muren en wanden: deze kunnen ervoor zorgen dat je veel restafval over hebt, waardoor je meer vierkante meters laminaat nodig hebt dan je in eerste instantie dacht.

De hoogte van de ruimte

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar meet ook eens op hoe hoog de ruimte is. Dit kan je bijvoorbeeld helpen bij het bestellen van gordijnen. Heb je vensterbanken? Meet dan ook op hoe hoog deze vanaf de grond gezien zijn. En de hoogte van alle ramen, eveneens voor raambekleding.

Muren die je wilt behangen

Mocht je alvast behang in willen slaan omdat het juist deze week in de aanbieding is, meet dan ook alvast de muren op die je wilt behangen. Wij raden wel aan om ruim in te slaan, zodat je eventuele foutjes gemakkelijk kunt tackelen.

Nog meer tips voor een vlekkeloze verhuizing:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor het eerst in je (huur)woning: wat moet je allemaal opmeten?
Sluiten