Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 14 sep 2018

Ga je verhuizen? Vergeet dan niet dít gedeelte van je huis op te meten

Staat er een verhuizing op de planning? Spannend! Naast dat we op Roomed allerlei verschillende artikelen over verhuizen hebben geschreven, kwam ik een tip tegen die ik met jullie móést delen. Een advies waar ik zelf graag een paar maanden geleden op gewezen was. Er is namelijk één gedeelte van je huis dat je niet mag vergeten om op te meten. Terwijl dat juist ontzettend vaak gebeurd.

Je kent het wel, trots haal je jouw gloednieuwe bank uit de laadbak van de vrachtwagen die je voor een dag gehuurd hebt. Of nog beter: de mooie bank die je hebt laten bezorgen staat voor de deur. Je sjouwt de loodzware bank met vier man naar de deur. Eh, ja. En toen? De bank is zo groot, dat hij niet door de deur past.

Zo stond ik een paar maanden geleden met mijn handen in mijn haar. De prachtige bank die ik van mijn ouder gekregen had, paste niet door de deur van mijn huurhuis. We hebben van alles geprobeerd, maar het was een onbegonnen zaak. Deze bank zou nooit in mijn appartementje passen.

De afmetingen van de bank én de deur opmeten

Want natuurlijk wisten we de afmetingen van de bank – we moesten immers kijken of de bank wel in het appartement past. Maar waar ik nooit aan gedacht had, was het opmeten van de deur. En laat dat nou nét vrij cruciaal zijn, want als de bank niet door de deur past, is de kans groot dat ‘ie helemaal niet naar binnen gaat.

Dus ga je verhuizen? Zorg ervoor dat je de afmetingen van de deur nauwkeurig opmeet. Zowel met de deur open als met de deur dicht (want dat kan nogal eens een paar centimeters schelen, omdat de deur zelf natuurlijk ook een paar centimeters in beslag neemt). En behoed jezelf ervoor dat je net zo’n domme fout maakt als ik, want mijn bank kon mooi weer terug naar de winkel…

Nog meer tips voor een vlekkeloze verhuizing:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga je verhuizen? Vergeet dan niet dít gedeelte van je huis op te meten
Sluiten