Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 9 jan 2022

8 schoonmaakklusjes die je vanaf nu écht niet meer wilt vergeten

Een schoon huis is altijd fijn. Staat jouw huis er ook pico bello bij, of zijn er vergeten schoonmaakklusjes die er stiekem bij inschieten?  Er zijn behoorlijk wat dingen die vaak worden vergeten. Gelukkig helpen wij jullie eraan te herinneren welke plekken in huis je nog eens wilt checken.

Pak die natte doek er maar vast bij, en aan de slag!

8 vergeten schoonmaakklusjes

1. Douchekop

Bij het schoonmaken van de douche is de douchekop een typische spot die wordt vergeten. Ook de douchekop heeft af en toe een ontkalkbeurt nodig.

Mix wit azijn en heet water (1:1) in een emmer. Draai je douchekop eraf en laat hem in de emmer weken. Zit je douchekop vast aan de muur? Doe het mengsel dan in een plastic tas en knoop deze over de douchekop. Een paar uur wachten en je bent klaar!

Je douchekop schoonmaken? Zo pak je dat handig aan

2. Afvoerputje

Het afvoerputje en het putje van de wasbakken in de badkamer of keuken zijn broedplekken voor bacteriën. Een verstopte afvoer zorgt al snel voor een nare geur in huis. Dus doe handschoenen aan en haal het restafval in de afvoerput er met je hand uit. Week de afvoerstop nog even in een mengsel van heet water en wit azijn of wasmiddel.

3. De voegen

Iinde voegen van tegels komt viezigheid terecht. Je ziet het aan de donkere plekken die zich vormen. Het laat je tegels er namelijk donkerder uitzien. Maak een oude tandenborstel nat en schrub de viezigheid weg. Doe dit regelmatig en je vergeten schoonmaakklusje wordt een onderdeel van je schoonmaakroutine.

4. Herbruikbare canvas boodschappentas

Maak jij jouw canvas boodschappentassen nooit schoon? Ai, dat kan voor veel viezigheid zorgen. Gelukkig mogen veel van deze stoffen boodschappentassen zoals canvas tassen gewoon in de wasmachine.

5. Binnenkant van je toilet

De wc-bril krijgt over het algemeen een grondige schoonmaakbeurt, maar de binnenkant van het toilet zelf wordt daarbij vaak vergeten. Het gedeelte net onder de rand wordt vaak ook niet schoongespoeld met doortrekken. Fit it met de onderstaande tips.

Lekker fris en schoon – je toilet grondig schoonmaken in 5 stappen

6. Je keukenspons

Schoonmaakspullen worden viezer dan je denkt! Zodra je sponsje raar begint te ruiken wil je hem mee in de vaatwasser uitwassen, of vervangen door een nieuwe.

7. Achter de verwarming

Zeker in de warmere maanden wanneer de verwarming niet aangaat vergeet je hem eerder schoon te maken. Zet hem voor het poetsen in ieder geval uit, want anders krijgen je handen het echt flink te verduren deze poetsbeurt. Ga met een plumeau over de verwarming en de muur erachter tot je het meeste vuil weg hebt.

8. De plinten

Plinten schoonmaken is eigenlijk een makkie, maar toch is het een valkuil bij velen. Ga er simpelweg met een stofzuiger over. Om het jezelf nog makkelijker te maken plaats je een verlenging aan je stofzuiger zodat je niet eens hoeft te bukken. Ook ventilatieroosters kunnen zo prima schoon worden gezogen. Zit er hardnekkig vuil op je plinten? Maak dan een sopje en ga er met een doek goed overheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Architectural Digest

Reageer op artikel:
8 schoonmaakklusjes die je vanaf nu écht niet meer wilt vergeten
Sluiten