DIY: de leukste verf ideetjes voor terracotta potten

Je huis is eigenlijk nooit echt af. En dat geeft niets, want je smaak verandert zo af en toe en dan is er niets leukers dan het restylen van je interieur. Helaas kan je bankrekening je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er interieur DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt én waarmee je heel wat geld kunt besparen. En vandaag gaan we aan de slag met: terracotta potten.

Zoals je vast wel weet zijn wij bij Roomed dol op een kleine urban jungle in huis. Een groene verzameling in de gang, de vensterbank of in een hoekje in huis. En hoe leuk is het dan om allemaal verschillende potjes te nemen? Je kunt de rommelmarkt afstruinen naar het perfecte exemplaar, een flinke duit neerleggen voor een schattige variant in een lokale concept store óf je gaat zelf aan de slag met de verfkwast.

Let’s go
Wij hebben de leukste verf ideetjes voor terracotta potten voor je op een rij gezet. Budgetproof, foolproof én ook leuk om bijvoorbeeld met je kinderen te doen.

Schilder de pot wit en maak het af met kleine streepjes, stipjes of andere geometrische vormpjes.

Of nog simpeler: schilder slechts de helft van de pot. Je kunt er voor kiezen om een strakke lijn te zetten; plak het dan eerst af met tape. Of ga voor de nonchalantere look en doe het met de losse pols.

Met datzelfde stuk tape kun je natuurlijk ook driehoeken maken..

Voor een natuurlijke, rustieke look breng je de verf met een spons al deppend aan.

Ook cute: schilder een gezichtje.

‘I will survive!’ (psst: deze zes planten kun je bijna onmogelijk dood laten gaan)

Reageer op artikel:
DIY: de leukste verf ideetjes voor terracotta potten
Sluiten