Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 24 okt 2019

7 tips om je verbouwing heelhuids door te komen (ja echt, het kan!)

Wie zijn huis wel eens verbouwd heeft of ooit het programma ‘Help mijn man is klusser’ heeft gezien weet: geduld en geld raken op een gegeven moment op. Een verbouwing kan best stressvol zijn. Als het aan ons ligt, komt het niet zo ver. Roomed helpt je met je verbouwing door deze zeven tips van decoist om een renovatie of verbouwing soepel te laten verlopen.

Een verbouwing is dan wel tijdelijk, het kan toch een hectische en ingrijpende periode van je leven zijn. Een verbouwing gaat zelden tot nooit helemaal perfect. Je hebt een goed plan en overzicht op de situatie nodig.

Tip 1: maak een overlevingsplan

Bij Roomed weten we maar al te goed: een verbouwing leidt ongetwijfeld tot ongemak. Maak van te voren een planning om lastige zaken te voorzien. Ga je de badkamer verbouwen? Zorg dat je ergens anders kan gaan douchen. Wil je een nieuwe keuken? Kook dan tijdelijk op een gasstelletje of ga bij je schoonmoeder eten.

Tip 2: wees georganiseerd

Een duidelijke planning en administratie zijn een must bij iedere verbouwing. Creëer een systeem dat voor jou werkt. Gebruik je een systeem met mapjes, zorg er dan voor dat je bepaalde zaken hebt onderverdeeld. Je moet alle offertes, contactgegevens, rekeningen en ontvangstbewijzen makkelijk kunnen vinden.

Ook lezen: 3 tips om het verhuizen nóg soepeler te laten verlopen

Tip 3: hak knopen door

Je kunt niet eeuwig struinen over de woonboulevard. Uiteindelijk moet je knopen doorhakken. Te lang wikken en wegen om ieder detail is zonde van je kostbare tijd en brengt je planning in gevaar. Niet doen dus. Hup, hak die knopen door.

Dorstig tijdens het klussen? #evenbijtanken

Tip 4: houd je tijdens de verbouwing aan de planning

Het is misschien een open deur, maar een planning maken is één ding, je aan de planning houden is een tweede. Voorzie het uitlopen van afspraken, leveringen die vertragen en onderdelen die niet op voorraad zijn.

Tip 5: dingen uit handen geven is essentieel voor een goede verbouwing

Geld besparen door sommige klussen zelf te doen is natuurlijk super goed, maar het kost je ook veel energie en het brengt stress met zich mee. Is dat het waard? Of kun je toch beter iemand inhuren die het sneller en beter kan?

Mooi meegenomen: 5 creatieve manieren om geld te besparen als je gaat verhuizen

Tip 6: geef werklieden tijdens de verbouwing de ruimte

Elke minuut dat een werklied aan jou moet uitleggen wat hij doet, is hij niet bezig met jouw verbouwing. Het is eng om dingen uit handen te geven, maar je zult moeten vertrouwen op de vakmannen die jij hebt aangenomen voor de klus. Als je in de ochtend de werklieden begroet en het werk bespreekt, kun je best wegblijven tot het einde van de dag. Zo loop je ze niet in de weg.

Tip 7: wees flexibel bij de verbouwing

Je hebt niets onder controle en er zal altijd wel iets fout gaan, maar misschien kunnen we je een beetje geruststellen: later als je in je droomhuis zit, kan je er om lachen. Probeer om zo flexibel mogelijk te zijn. Tijdens de verbouwing zul je zien dat je jezelf echt leert kennen. Accepteer dat en ga ervoor. Met onze tips overleef jij die verbouwing wel.

Meer lezen over het verbouwen van je huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

decoist.com

Reageer op artikel:
7 tips om je verbouwing heelhuids door te komen (ja echt, het kan!)
Sluiten