Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 5 aug 2016

Vera’s zes favoriete hotspots van het moment

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online store waar je terecht kunt voor treasure goods & gifts van onontdekte merken. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar nieuwe hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een vaste locatie in Amsterdam Oud-West waar je offline kan shoppen. Bekijk hier de openingstijden. De locatie wordt daarnaast ook gebruikt als creatief concept atelier voor workshops, samenwerkingen en het ontwikkelen van concepten. Een flexibele ruimte, die constant kan transformeren.

Elke week openen er zoveel hotspots in Amsterdam dat het bijna niet bij te houden. Toch vind ik het altijd super leuk om weer nieuwe plekjes te ontdekken. Eigenlijk heb ik per seizoen een aantal favorieten, waar ik graag ga borrelen en eten. In de zomer ga ik het liefst naar hotspots waar je speciaalbiertjes (bij voorkeur IJwitjes) en nacho’s kan bestellen. Daarnaast vind ik uitzicht en een groot terras een must. In de winter en het najaar kies ik dan weer voor cosy restaurantjes waar je bij romantisch kaarslicht kan genieten van een uitgebreid diner. Deze keer vertel ik je waar ik op dit moment op een zwoele zomer avond het liefst vertoef. Ik ben benieuwd of deze hotspots in Amsterdam ook favoriet zijn bij jou!

Lekker weertje meneertje!!! #meneernieges #zonnetje #amsterdam #lunch #diner #meneertje

A photo posted by Meneer Nieges (@meneernieges) on

1. Meneer Nieges

Een paar weken geleden was ik bij Meneer Nieges. Ze hebben er een uitgebreide menukaart zowel voor de borrel, lunch als diner. Ik was zeer verrast door de inrichting en aankleding. Voordat je het restaurant binnenkomt ga je door een gang gemaakt van oude deuren en ramen die vol staat met mooie planten. Je komt zo meteen binnen in de wereld van Meneer Nieges. In de grote tuin staan overal picknickbanken en tafeltjes. Ook staat er een oude piano en een vintage badkuip, die ze hebben omgetoverd tot een wonderlijke waterval. En niet te vergeten het uitzicht is adembenemend! Je kijkt uit over het IJ en de Adam tower wat met een ondergaande zon mooie kiekjes oplevert.

Help je mee #thespeedoflightproject te financieren op het @amsterdamlightfestival? Dan lopen we straks samen van de aarde naar de zon. En dat langs het IJ! Je kunt de campagne vinden op @kickstarter.

A photo posted by Tolhuistuin (@tolhuistuin) on

2. Tolhuistuin

De Tolhuistuin is bij ons al een paar jaar favoriet. Inmiddels begint het steeds populairder te worden en ontdekken steeds meer mensen deze fijne plek aan het IJ. Daarom verdient deze absoluut een plekje op de lijst met hotspots in Amsterdam. De Tolhuistuin is ideaal voor een borrel op de vrijdagmiddag. Je neemt het pondje naar Noord en stapt meteen uit bij de Tolhuistuin. Ze hebben er heerlijke zelfgemaakte pollo nacho’s en genoeg keuze aan speciaalbiertjes. Vaak is het hier zo relaxed dat we na de borrel ook besluiten hier te eten. De sfeer daar geeft je meteen een vakantiegevoel. Een fijne bijkomstigheid is dat het terras groot genoeg is zodat je bijna nooit naar een plekje hoeft te zoeken.

Directly at 't IJ we have DOK, thé cultural area in the western "Houthavens" area of Amsterdam. From sand to yoga, from parties to food, they have it all here. Enjoy! #dokamsterdam #dok #daysinamsterdam #amsterdam #hotspot #amsterdamhotspot #hospitality #newspot #sand #beach #party #food #drinks #sunny #ij

A photo posted by @daysinamsterdam on

3. Dok

Midden op het industrieterrein bij de Houthavens vind je Dok. Een aangelegd stadstrandje waar de vibe super chill is! Er is relaxte muziek en in de avonden wordt er gedanst. Overal staan strandstoelen, picknickbanken en andere leuke zitjes. Ze hebben er leuke feestjes; van techo tot karaoke. Voor ieder wat wils! Zeker een keer naar toe gaan!

explored a few new places in the neighbourhood including Pikoteo, new modern tapas, great for a night out with friends #unlocktheneighbourhood #amswithmae #amsterdam

A photo posted by Margot (@maeandmany) on

4. Pikoteo

Een van de minder bekende hotspots in Amsterdam! Picotear verwijst naar iets om te knabbelen, small bites om te delen. Pikoteo is een moderne tapas bar waar je verrassende hapjes krijgt voorgeschoteld. Alles is op eigen wijze prachtig gepresenteerd op de borden. De mensen van dit restaurant hebben oog voor detail en dat zie je zowel op je bord terug als in de inrichting van het restaurant. Als je goed kijkt, zie je een hoop originele details. Zo is de wasbak in de wc vervangen voor een grote pan en staat er op de vrouwen wc ‘Bla, Bla, Bla’ en op de mannen wc alleen ‘Bla’. Hier moest ik erg om lachen! Oh, en je zit er op het grote terras heerlijk lang in de zon aan het water.

Waterkant from Overkant

A photo posted by Waterkant (@waterkant_amsterdam) on

5. Waterkant

Misschien wel een van de bekendste zomerse hotspots in Amsterdam. Het blijft een unieke locatie zo onder de parkeergarage waar je de hele avond kan genieten van de zon. De sfeer heeft iets Berlijns door de garage. De menukaart van De Waterkant is Surinaams wat betekent dat er veel lekkere dingen op de kaart staan, zoals roti en kip en niet te vergeten heel lekkere nacho’s. Wel is het hier vechten voor een plekje, want deze spot is toch wel favoriet bij veel Amsterdammers en daar ben ik er zeker een van! Terecht, want als je veel zon, vakantiegevoel, lekker eten en een unieke locatie zoekt dan ben je hier aan het juiste adres.

Zeeuwse boy covered in roze bloemetjes ??

A photo posted by Zohra Fertakh (@zorrojegirl) on

6. Het rijk van de keizer

Oke, het is een stukje fietsen maar van deze tocht ga je zeker geen spijt krijgen. Middenin de natuur ligt het Rijk van de Keizer. Een super relaxte plek met hangmatten, grote zitkussens en tafels waar je makkelijk met je hele familie of vriendengroep kan plaatsnemen. Op het menu vind je originele tapas en seizoensgerechten, zelfgemaakte gemberlimonade en keuze uit heerlijke lekkere taartjes. Wil je verrast worden door een magische plek dan kan ik je aanraden om dit weekend nog op de fiets te springen of een Uber te pakken.

Bron: Flickr

MEER LEZEN
Bekijk ook Vera’s vorige gastblog waarin ze haar styling tips voor plantenpotten deelt. Verder bezocht Vera onlangs Portugal en zette ze haar favoriete hotspots van Lissabon op een rijtje voor Roomed!

Reageer op artikel:
Vera’s zes favoriete hotspots van het moment
Sluiten