Vera tipt: 5x hotspots van Breda

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de online store vol verrassende producten heeft Brainy Days een showroom in Amsterdam Oud-West, waar je op vaste dagen kan komen shoppen. Daarnaast dient deze ruimte als concept atelier: een multifunctionele creatieve ruimte waar op freelance basis concepten ‘gemaakt’ worden voor uiteenlopende merken en opdrachtgevers. De ruimte is een blank canvas waar allerlei creatieve samenwerkingen mogelijk zijn!

Als Brabander kom ik nog steeds graag in de Brabantse steden om een dagje te shoppen en nieuwe spots te ontdekken. Mijn favoriete steden zijn toch wel Breda en Den Bosch. Het voelt altijd weer vertrouwd en gezellig om in Brabant te zijn. Ik zeg altijd maar zo: Brabantse gezelligheid kent geen tijd. Deze week deel ik met jullie een lijstje hotspots van Breda. Tip: struin over de Ginnekenweg, deze straat zit bomvol met leuke winkels en restaurantjes!

#degroenemeisjes waren vandaag in ons mooie #breda! #spreadthegoodness #yirgacoffee #yirga

A photo posted by Yirga (@yirgacoffee) on

1. Yirga

Begin je dag met een goede kop koffie bij Yirga. Deze urban food en coffeebar zit in een van de oudste straatjes van Breda, om het hoekje van de grote markt. Je zit hier tussen een verzameling van rotan stoeltjes en mooie design meubels. Naast koffie serveert Yirga ook een heerlijke lunch, van biologische producten.

Alleen maar gezelligheid vandaag bij #PuiCk #PuiCkbreda kom nog gezellig een drankje drinken om de dag af te sluiten. ?#breda

A photo posted by PuiCk (@puickbreda) on

2. Puick

Alles in deze gezellige huiskamer is te koop! Bestel hier een biologische frisdrank, koop met de handgemaakte chocolade of scoor een tof accessoire voor in huis. In de industriële lunchroom van Puick word je omringt door planten en geniet je van een avontuurlijke lunch – je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor verschillende toppings van.. insecten!

3. Nieuwe tijden

Ook in het lijstje hotspots van Breda: een concept store waar vintage, art en design samenkomen. Nieuwe Tijden heeft een excentrieke stijl en verkoopt onder andere kunst voor aan de muur en handgemaakte tassen.

Build your own fabolous interior! #instorenow #noos31 #interior #inspiration #peacockgreen #hay #mixoldwithnew #vintage #new #curiosa #shells #nature #brudante #cactus #plants #sanderdufloo #ckeo

A photo posted by Noos31 (@noos31) on

4. Noos31

Noos31 is een concept winkel (met tevens een online shop), waar je terecht kunt voor meubels, kunst, kleding en een sapje of broodje. Voor een huisgemaakte muffin of cake kun je hier rustig plaatsnemen. Noos31 verkoopt producten van verschillende designers en kunstenaars zoals Hay en Elke van den berg.

5. In kannen en kruiken

Voor een borrel of hapje in de avond kun je aanschuiven bij de meiden van In Kannen en Kruiken. De platenspeler, kleine zithoekjes en sfeervolle stadstuin maken dit restaurant tot een bijzondere spot in Breda. Een combinatie van industrieel, retro en kleurrijk design maakt dit horeca tentje echt gezellig Brabants!

Benieuwd naar meer hotspots van Breda? Check dan ook even Roomed’s lijstje van deze stad.

Bekijk ook Vera’s vijf favorieten van de maand en volg Brainy Days op Instagram om op de hoogte te blijven van haar avonturen.

Reageer op artikel:
Vera tipt: 5x hotspots van Breda
Sluiten