Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 11 aug 2020

Op déze manier kan je het beste een ventilator gebruiken voor een frisse slaapkamer

Een ventilator is met deze temperaturen onze beste vriend om ‘s avonds in een warme slaapkamer in slaap te komen. Maar als je ‘s morgens wakker wordt, heb je vaak een droge mond en droge ogen. Wij hebben twee tips. We vertellen je de plek waar je de ventilator het beste neer kunt zetten, én hoe je ‘m omtovert tot een low budget airco.

Allereerst over de plek van de ventilator zelf (hier vind je overigens een lijst met ventilators die nog te koop zijn). Waar veel mensen denken dat je ‘m het beste dicht bij je kunt zetten tijdens het slapen, raden we dat juist af. Door de constante luchtstroom rondom je gezicht, droogt je gezicht uit. Het resultaat: een droge mond, droge ogen en een brak gevoel als je wakker wordt.

Je kunt er beter voor kiezen om de lucht richting je voeten te blazen. Als je koude voeten hebt, koelt je lichaam ook sneller af. Daarom werkt het bijvoorbeeld ook zo goed om je voeten overdag te koelen in een badje.

Zo maak je zelf een low budget airco van je ventilator

Voor deze airco-hack moet je ‘s morgens al even aan de gang. Vul een aantal plastic flessen met water, en leg ze in de vriezer. Houd er rekening mee dat water uitzet, dus vul de flessen niet tot het randje. Dan heb je de kans dat de flessen ontploffen – en dat wil je niet. Je kunt zo veel flessen vullen als je zelf wilt.

Haal de flessen voordat je gaat slapen uit de vriezer, en leg ze in een grote bak. Deze bak zet je voor de ventilator. De ijzige lucht van de bevroren flessen stijgt omhoog, en de ventilator zorg ervoor dat de koude lucht jouw kant op geblazen wordt. Et voila, je hebt een heerlijk koel briesje in de slaapkamer.

Let wel op: door het condens dat van de smeltende flessen afkomt, is het belangrijk om je vloer te beschermen tegen opkrullen en lelijke watervlekken. Je kunt onder de bak eventueel nog een handdoek leggen. Dit raden we aan als je laminaat in de slaapkamer hebt. En houd met deze methode altijd de ramen en deuren gesloten. Een kleine ruimte koelt sneller af, en al helemaal als er geen nieuwe warme lucht naar binnen kan komen.

Airco kopen

Toch liever een échte air conditioner in huis halen? We vertelden je al over een goede deal in dit artikel: híér scoor je een airco voor een schappelijke prijs. Het is even een investering, maar de reviews van deze airco zijn goed en de prijs is in vergelijking met andere airco’s prima te doen.

Meer tips om de hittegolf te doorstaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op déze manier kan je het beste een ventilator gebruiken voor een frisse slaapkamer
Sluiten