Jaime Andreas
Jaime Andreas Decoratie 28 aug 2020

Boost je vensterbank met 5 handige en originele styling tips

Een vensterbank is de ideale plek voor het plaatsen van planten, potten en kaarsen. Helaas verandert het ook snel in een verzamelplek van prularia. Hoewel het hier vaak om kleine accessoires gaat, raakt het geheel al snel uit balans en creëer je in plaats van rust juist drukte. Je vensterbank stylen op een mooie manier kan je interieur helemaal afmaken.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen stijl. Zo houdt de een van veel groen, terwijl de ander het liever simplistisch houdt. Daarom hebben wij verschillende tips voor een goed gestylde vensterbank voor je op een rijtje gezet.

Je vensterbank stylen met 5 tips

1. Een lekker kleurtje

Een vensterbank wordt vaak in een neutrale kleur gelaten, maar gooi het eens om en geef het een boost met een felle, opvallende kleur. Zo wordt de vensterbank een echte eyecatcher.

Maak het helemaal af door ook je raamkozijn een mooie kleur te geven en bijpassende accessoires op de vensterbank te zetten. Dit geeft je interieur geheid een boost!

2. Accessoires clusteren

Een designer truc is het clusteren van accessoires. Dit betekent dat je dezelfde soort accessoires bij elkaar in een groepje zet om te zorgen voor rust. Als je vensterbank helemaal vol staat met van alles en nog wat, wordt het een drukke boel.

Zet op je vensterbank een paar fotolijstjes met persoonlijke foto’s of maak het een plekje voor planten in verschillende plantenpotten.

3. Kies één kleur

Door vazen, potten, bloemen of kaarsen in één en dezelfde kleur te kiezen, creëer je rust. Een boel verschillende kleuren op een plek, oogt erg druk en onrustig. Blijf een beetje in dezelfde tinten om kalmte te bewaren.

4. Zorg voor een eyecatcher

Houd je niet van een al te volle vensterbank? Kies dan voor een echte eyecatcher. Denk hierbij aan een mooie vaas, een bijzondere lamp of een lekker ruikende kaars. Door een transparant item in de vensterbank te plaatsen, zoals dus een vaas, houd je zicht op buiten en is het venster toch niet kaal.

5. Takken

Planten kunnen het zicht én licht nog weleens in de weg staan. Een alternatief? Mooie takken of droogbloemen! Deze kun je in vazen zetten of los neerleggen.

Houd je wel in met de verdere aankleding van de vensterbank. Door de focus te houden op de takken of droogbloemen, zorg je dat het geen chaotisch tafereel wordt.

Meer over accessoires in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boost je vensterbank met 5 handige en originele styling tips
Sluiten