Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank

Hartstikke leuk, zo’n mini jungle op je vensterbank – maar zodra de zon meer en feller begint te schijnen, verschrompelen je kamerplanten één voor één. Gelukkig zijn er een aantal kamerplanten die wel tegen de prangende zonnestralen kunnen (en er zelfs van genieten!). Met een van deze vier vensterbank planten blijft ook jouw zonnige vensterbank in bloei.

Niet alle planten kunnen tegen de warme, droge lucht van de vensterbank. Tel daar het felle zonnetje bij op, en veel planten laten het afweten. Wij selecteren 4 kamerplanten die het wél lekker doen op de vensterbank.

Zo maak je jouw vensterbank in één klap groener dan groen. En dat is natuurlijk precies wat we willen!

4 mooie vensterbank planten om je interieur op te fleuren

1. Sanseveria

Een van de toppers als het op het overleven in tropische temperaturen aankomt, is de Sanseveria – ook wel de vrouwentong genoemd. Deze woestijnplant heeft niet veel water nodig en is gemakkelijk te onderhouden.

2. Cycas Revoluta

Haal het vakantiegevoel in huis met de Varenpalm. Latijnse naam: Cycas Revoluta. Deze plant met groene, geveerde bladeren houdt van een lichte en zonnige plek. Daarmee zijn Varenpalmen dus ideale vensterbank planten!

3. Cactussen

Als ze het goed in de woestijn doen, doen ze het ook goed in jouw vensterbank. Wedden? Op de Roomed redactie zijn we al langer fan van cactussen. Ze zijn makkelijk in de verzorging een staan onwijs leuk in jouw interieur. En dan maakt het eigenlijk niet eens uit of je ze het liefst in de woonkamer, slaapkamer of keuken neerzet.

4. Schefflera

De Schefflera, ook wel Vingerboom genoemd door de vingervormige vorm van zijn bladeren, heeft luchtzuiverende eigenschappen en baadt graag in zonlicht. Ideaal om een statement te maken op je vensterbank. Houd in de zomer de potgrond licht vochtig.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 4 kamerplanten doen het goed in een zonnig plekje op de vensterbank
Sluiten