Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 17 nov 2019

Wat velvet accessoires met je interieur kunnen doen (van kussens tot behang)

Velvet in je interieur is hot. Je ziet velvet meubels en woonaccessoires in allerlei huizen terugkomen: van Scandinavisch, industrieel tot vintage. Deze mooie, rijke stof zorgt voor een echte verrijking in elk interieur en het is daarom dan ook niet zo gek dat de stof nog steeds helemaal trending is.

Dit artikel is geschreven door interieurblogger Ilse van Elleswijk. Ilse houdt ons via haar website InteriorTwin op de hoogte van de laatste woontrends en mooie binnenkijkers. Ilse’s doel? Mensen helpen om een huis te creëren waar ze altijd al van gedroomd hebben.

De eerste stap: begin met velvet kussens

Als je met velvet aan de slag wilt dan mag een velvet kussen echt niet ontbreken in je huis. Het is natuurlijk een stuk makkelijk om als eerste een kussen te kopen dan om meteen een bank aan te schaffen. Velvet kussens zijn te koop in allerlei kleuren, soms zelfs gecombineerd met een toffe print of patroon. Velvet accessoires worden soms ook verkocht onder namen als fluweel en velours.

Toe aan andere accessoires?

Natuurlijk is er meer te koop dan alleen maar velvet kussens. Zelf heb ik bijvoorbeeld een poef en kandelaar in huis. Dat is het leuke aan deze trend, alles mag en alles kan. Denk aan barkrukken, klokken en zelfs een lamp. Of ga voor velvet kerstballen deze Kerst!

Roestbruin, roze, okergeel, rood, groen en blauw zijn de populairste kleuren. Er is dan ook veel keuze om iets leuks te shoppen. Door te kiezen voor een mooi kleurenpalet kan je je eigen sfeer neerzetten. Zo passen roze, roestbruin en okergeel passen bij een zacht interieur. Groen en blauw passen juist weer beter bij een stoer en industrieel interieur.

Nog en stapje verder: velvet meubels

Wil je echt los met deze trend? Dan mag een velvet meubelstuk natuurlijk niet in huis ontbreken. Denk aan mooie grote banken, bij voorkeur op pootjes zodat ze niet te massief worden. Of een sfeervolle fauteuil voor erbij. Gecombineerd met een mooi vloerkleed heb je echt iets bijzonders en is je interieur helemaal spot on.

Helemaal over de top: ga voor velvet als basis van je interieur

Wil jij de rijke stof als vast element in je interieur? Kies dan voor velvet als basis door te kiezen voor een velvet behang of gordijnen. Net als een bank zijn deze items natuurlijk echte blijvertjes.

Denk dus goed na over je keuze: op welke kleur ben je voorlopig nog niet uitgekeken? Je hebt natuurlijk liever niet dat je er na een jaar alweer genoeg van hebt.

Nog meer inspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat velvet accessoires met je interieur kunnen doen (van kussens tot behang)
Sluiten