Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 12 mrt 2021

Velvet in je interieur: wij geven je de nodige inspiratie

Velvet is een geliefde stof die in Nederland ook wel bekend staat als fluweel. Het ziet er luxe uit en gaat goed samen met verschillende interieurstijlen. Goed om dus eens inspiratie op te doen voor wat velvet in jouw interieur.

Wat is velvet?

De stof velvet is zacht en gemaakt van katoen of zijde. Deze stof ziet er zo anders uit omdat dit met opstaande lusjes wordt geweven. Deze lusjes worden doorgesneden waardoor je de typische haartjes krijgt die de stof velvet kenmerken.

Deze haartjes voelen erg zacht aan en hebben een speciale glans. Leuk voor in je interieur maar ook nog eens erg duurzaam want het is geschikt voor intensief woongebruik en gaat dus lang mee. De stof is ook nog eens ‘liquid proof’ dus bestand tegen wat vlekken.

Wat de stof nog meer populair maakt de de kleurverandering als je over de stof aait. Hierdoor ontstaat er een kleurdynamiek die veel mensen mooi vinden.

Velvet stoel

Wauw, dit kan een echte eyecatcher zijn voor in je huis of een lege hoek/plek goed opvullen. Het zal ook fijn zitten door de zachte stof waar je op zit. Je koopt hem hier voor €815,60. Hij is er ook in verschillende kleuren!

Je kan er ook voor kiezen om je eetkamerstoelen in het velvet te kopen of als je helemaal fan bent: je bank.

Kussens

Voor als je het iets subtieler wil houden zijn deze kussens erg leuk. Je kan ze neerleggen op je bank, maar ze zijn ook leuk voor in de slaapkamer. Voor €24,95 heb je er een op Loonsehuys.nl. Je hebt ze in het groen en roze.

3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank

Gordijnen

Misschien had je er nog niet aan gedacht maar velvet gordijnen staan prachtig in elke kamer van je huis. Velvet is een dikke stof dus ze laten niet veel licht door. Deze kosten €79,21 op Etsy.

Kruip onder je velvet

Een velvet deken geeft je slaapkamer een luxe look zonder veel moeite. Het is een zachte stof om onder te kruipen. Deze kost €18,50 en is is de kleuren blauw, bruin, grijs, khaki, roze en paar verkrijgbaar. Bestel hem hier.

Krukje/bijzettafel

Deze kruk past in bijna elke ruimte en kan je gebruiken als extra zitplek maar ook als bijzettafel. Hij is er in de kleuren petrolblauw, groen, goudgeel en roze. Voor €49,95 kan je hem bestellen op Bol.com.

Last but not least

Een gedurfde keuze: velvet behang. Dit behang is in bijna elke kleur te verkrijgen en als je toe bent aan iets nieuws in huis is dit een goede optie. Je kan het goed combineren met andere stijlen in je huis. Voor €160,00 kan je een velvet behang kopen op Behangfabriek.com

Wat velvet accessoires met je interieur kunnen doen (van kussens tot behang)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BehangfabriekOverstockLivin24

Reageer op artikel:
Velvet in je interieur: wij geven je de nodige inspiratie
Sluiten