Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 27 februari 2017

Match made in heaven: velours en donkere kleuren

Deze week is onze Match made in heaven eentje waarvan de koninklijke elegantie afdruipt – namelijk: velours en donkere kleuren. Een poepchique combinatie waar wij geen genoeg van kunnen krijgen.

Donkere kleuren geven een interieur, vooral in combinatie met velours, een elegante, warme uitstraling. Wil je zo trendy mogelijk zijn? Ga dan voor emerald groen of donkerblauw!

>> Meer lezen over dé kleurtrends van 2017? Lees dan dit artikel.

Planten op een roze ondergrond hebben iets liefs, maar in combinatie met donkere tinten en velours voel jij je op je fauteuil the queen of the jungle. Zeker in combinatie met een aantal weelderige kamerplanten.

Voor een subtiel vleugje velours, kun je gaan voor een kussen in deze fluweelzachte stof – maar als je echt een statement wil maken, ga je voor een velours bank. Wij lieten je eerder al zien dat ook een roze exemplaar niet misstaat in het interieur.

Bron: H&M

Bankhangen op fluweel, in een zee van zachte kussens. Als je je dan geen luxepoes voelt, weten wij het ook niet. Om dat koninklijke gevoel nog eens te versterken, is goud een perfect derde element. Het versterkt zowel de kracht van de donkere muur, als van velours. Ook stijlvol: laat een metallic detail subtiel terugkomen in een van de accessoires. Wil je graag wat meer warmte? Dan ga je voor de combinatie met brons of rosé goud.

LEES MEER:
Bekijk hier meer van onze favoriete combinaties:

Reageer op artikel:
Match made in heaven: velours en donkere kleuren
Sluiten