Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 13 okt 2021

Binnenkijken in een fietsenwinkel (!): dit is de prachtige brandstore van Veloretti

We moeten toegeven dat we niet verwacht hadden om ooit een binnenkijker in een fietsenwinkel op Roomed te plaatsen, maar de brandstore van Veloretti is té mooi om aan ons voorbij te laten gaan. Daarom vandaag een primeurtje op Roomed: onze eerste fietsenwinkel-binnenkijker ooit.

Een kijkje in de Veloretti brand store

In samenwerking met het Amsterdamse S-P-A-C-E Projects is de brandstore aan de Van Woustraat in Amsterdam volledig vernieuwd. Het design concept is volledig gebaseerd op de Veloretti branding en zelfs op de fietsframes, iets wat je hieronder duidelijk terug zult zien.

veloretti brandstore amsterdam

Toerist in ons eigen Amsterdam? Logeer in een van deze boetiek hotels

veloretti brandstore amsterdam

Voor het moderne ontwerp van de vernieuwde brandstore is en gekeken naar een design met veel minimale, geometrische vormen. Materialen als hoogglans laminaat, natuursteen en zachthout voeren de boventoon – materialen die je normaal gesproken niet vaak terugziet in fietsenwinkels, en dat maakt deze brandstore extra opvallend.

veloretti brandstore amsterdam
veloretti brandstore amsterdam

De opvallendste eyecatcher in de winkel is de “tube” wand. Deze perzikkleurige wand is gebaseerd op de iconische framebuis van de Veloretti stadsfietsen. Als je goed naar de foto kijkt, dan zie je misschien ook wel dat deze wand niet gemaakt is van een standaard materiaal. Om contrast te creëren met het harde materiaal van de fietsen, is er namelijk gekozen voor een vilten look.

Strakke & elegante lijnen

Pepijn Smit van S-P-A-C-E Projects laat in een persbericht het volgende weten over de samenwerking: “Een logo zoals een label op het frame, strakke & elegante lijnen en opvallende tactiliteit en kleuren.

Voor mij is Veloretti het meest fashionable fietsenmerk dat er is. Dit heb ik in hun nieuwe brandstore willen benadrukken. Waar fashion brands (stainless) stalen wanden combineren met de zachte stoffen van hun producten, heb ik voor Veloretti exact het omgekeerde gedaan.”

veloretti brandstore amsterdam

Benieuwd geworden? De Veloretti brandstore aan de Van Woustraat in Amsterdam is van maandag t/m zaterdag geopend.

5 kringloopwinkels in Amsterdam waar we helemaal blij van worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in een fietsenwinkel (!): dit is de prachtige brandstore van Veloretti
Sluiten