Veldboeket uit eigen tuin plukken? Deze 6 wilde bloemen groeien makkelijk

De zomer zorgt ervoor dat onze tuinen weer vol met kleuren en geuren wordt versierd. Ideaal voor als je er wel eens over hebt nagedacht om je eigen veldboeket te gaan plukken. Dit kan voortaan namelijk ook in je eigen tuin. Déze 6 wilde bloemen groeien erg makkelijk.

Als je bang bent voor dat er niks over blijft hoef je je geen zorgen te maken. Grote hoeveelheden plukken is namelijk helemaal niet nodig en een paar bloemen kan je echt wel uit je tuin missen.

Tip: Je kan de bloemen het beste ‘s morgens plukken omdat de stengels dat nog het meeste vocht bevatten. ‘s Avonds kan ook maar pluk in ieder geval nooit in de volle zon. Knip de stengels verder niet te kort. Als je dit in je achterhoofd houdt kan je beginnen.

Veldboeket uit eigen tuin

Paarse zonnehoed

Dit is een Noord-Amerikaanse plant die erg lang wordt. Hij groeit daarnaast ook erg makkelijk en is perfect voor wat afwisseling in je boeket wat betreft hoogtes.

Deze wilde bloem wordt ook wel ‘Pica Bella’ genoemd. De heldere, paarse kleur geeft een prachtige aanvulling voor je boeket.

Wilde Meadow mix

Deze wilde bloemen komen in veel Nederlandse tuinen voor. Denk aan de Black-eyed Susan, Cosmos bloem en de Foxglove. Allemaal stuk voor stuk kleurrijk en ze hebben weinig onderhoud nodig. Perfect om even te plukken voor je veldboeket dus.

Butterfly weed

Deze feloranje bloem is prachtig om toe te voegen aan je veldboeket. Hij heeft zijn naam te danken aan dat hij veel vlinders naar zich toe lokt, wie wilt dat nu niet?

Gaillarda

Oftewel: de “Blanket flower”. Deze grote soort lijkt een beetje op de vorm van een madelief en heeft felle, heldere kleuren. Het zal je boeket echt afmaken en ze bloeien ook nog eens van de vroeger zomer tot in de late herfst. Een ideale bloem als je het ons vraagt!🌼

Mission Bells California Poppy

Prachtig: deze wilde, zachte en klokvormige bloemen wil iedereen wel. Ze komen in allerlei kleuren en de kans is groot dat er vast wel een van in jouw tuin staat. Ook deze wilde bloem groeit makkelijk.

Vogels en vlindermix

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen is dit een goede optie. Het zijn verschillende gekleurde, kleine bloemen waaronder de goudsbloem, Bachelor button en meer. Perfect voor wat kleur in je boeket en ze groeien als kool.

Heb je last van hooikoorts? Er bestaat nu een boeket speciaal voor jou

Lekker warm he? Zo maak je vanavond nog een thuisbioscoop in de tuin

Veldboeket wilde bloemen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WellandgoodNatuurmomentenDirectplant

Reageer op artikel:
Veldboeket uit eigen tuin plukken? Deze 6 wilde bloemen groeien makkelijk
Sluiten