Een viervoeter in huis? Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren

Planten kun je nooit genoeg hebben in huis – maar je wil natuurlijk niet dat ze giftig zijn voor jouw Snuffie, Minoes of Pluto. No worries: dit zijn vijf stijlvolle én veilige planten voor huisdieren.

Hebben niet jouw geliefden, maar juist de planten zelf wat te vrezen in huis? Deze zes kamerplanten zijn bijna onmogelijk dood te laten gaan!

Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren

Maranta plant

Sierlijk, kleurrijk én als je ‘m goed verzorgt, kunnen er ook kleine bloemetjes groeien. De Maranta plant doet het niet goed in de volle zon, maar moet wel op een lichte en warme plek staan. Gebeurt dit niet, dan verliest hij wat van zijn bladtekeningen. Let op tijdens het water geven: er mag geen water in de overpot blijven staan.

Orchidee

Tijdloos en elegant. Wil je graag een bloem in huis halen die ook veilig is voor nieuwsgierige kattenpootjes? Dan is een orchidee een fijne optie. Er zijn veel verschillende (kleurrijke) soorten; voor ieder wat wils.

veilige planten voor huisdieren

Graslelie

Weer eens wat anders dan kattengras! Katten vinden het heerlijk om aan de graslelie te knagen – en dat kan volkomen veilig. Bonuspunt: deze plant is ontzettend makkelijk te verzorgen.

Areca palm

De Areca is, net als de meeste andere palmsoorten, gewend aan een tropisch klimaat. Dit houdt in dat je flink aan de slag moet met je gietertje: de plant houdt van een vochtige potgrond.

Crassula ovata

Deze vetplant heeft maar weinig verzorging nodig en is ook vriendelijk voor het snoetje van jouw huisdier.

En deze planten zijn níét veilig voor huisdieren:

Goede vraag: welke planten zijn giftig voor katten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een viervoeter in huis? Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren
Sluiten